Ce datorii au asociaţiile de locatari către Aquaterm

Recent, conducerea societăţii Aquaterm a prezentat factura aferentă lunii decembrie pentru asociaţiile de locatari sau proprietari constituite în municipiul nostru. Astfel, pentru apa consumată şi pentru canalizare, asociaţiile din Curtea de Argeş au de achitat suma de 12.866 de lei. Pentru că în ultima vreme argeşenii reuşesc cu greu să îşi achite la timp facturile, o parte din asociaţiile de proprietari figurează în evidenţa societăţii Aquaterm cu datorii uriaşe, care datează chiar de peste un an de zile.
Potrivit reprezentanţilor societăţii care furnizează utilităţile în municipiul nostru, în topul datornicilor la plata apei şi a canalului se regăsesc următoarele asociaţii de proprietari: Asociaţia de proprietari bl. M1 – 16 luni restante – sold 28.372; Asociaţia de locatari nr. 30 – 17 luni restante – sold 26.630 lei; Asociaţia de locatari nr. 18  – 12 luni restante – sold 2.668 lei Asociaţia de proprietari nr. 23 – 6 luni restante – sold 3.200 lei; şi Asociaţia de proprietari nr. 27 – 10 luni restante – sold 8.953 lei.
Îngrijător este faptul că aceste datorii cresc aproape în fiecare lună, iar la sumele datorate se adaugă şi penalităţile financiare aferente. Spre exemplu, la sfârşitul anului trecut,  toate asociaţiile de proprietari din Curtea de Argeş aveau de achitat pentru apa consumată şi pentru canalizare o datorie totală de 85.874 de lei. Însă, penalităţile financiare pentru întârzierea plăţilor se ridică la suma de 2.358.468 lei. Pentru a-şi recupera datoriile reprezentanţii societăţii care furnizează utilităţile au trimis notificări către toate asociaţiile cu restanţe, urmând ca acestea să fie acţionate în judecată. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email