Ce cred politicienii argeşeni despre noul prim-ministru

Deşi preşedintele Traian Băsescu a desemnat deja prim-ministrul, partidele din opoziţie nu par deloc încântate de propunerea sa. Şeful statului l-a numit premier pe Lucian Croitoru. Acesta este consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, şi preşedinte al Centrului Român de Politici Economice. Are 52 de ani şi este logodit cu fiica guvernatorului BNR, Lăcrămioara Isărescu. La nivelul oraşului nostru, politicienii au exact aceleaşi opinii, despre noul premier, ca şi liderii lor de la centru:

Băsescu, un jucător disperat

Mircea Drăghici, deputat PSD: „În 2004, Traian Băsescu a interpretat exact în sens invers Constituţia şi a desemnat un premier invocând majoritatea parlamentară, iar acum s-a sucit şi invocă partidul cu cele mai multe mandate ca sa numească premierul. Nu este nici consecvent, nici măcar fair-play cu românii. Este un jucător disperat să-şi aranjeze alegerile, pentru că dacă nu va ieşi preşedinte, va fi începutul sfârşitului pentru cariera sa!”.

„Este o decizie corespunzătoare Constituţiei României”

Gheorghe Alecsei preşedinte PDL Curtea de Argeş: „Mă aşteptam la această propunere, pentru că aveam informaţii în acest sens. Nu pot să spun decât că este o propunere în conformitate cu Constituţia României. Preşedintele este cel care nominalizează premierul, aşa este prevăzut şi aşa s-a întâmplat. Sunt convins că preşedintele Traian Băsescu ştie foarte bine ce face. Din punctul meu de vedere, Lucian Croitoru este un bun profesionist, este un economist foarte bun şi a dovedit acest lucru fiind consilierul guvernatorului BNR”, spune Gheorghe Alecsei.

„O stategie demnă de un dictator”

Costinel Vasilescu, preşedinte PNL Curtea de Argeş: „Este inexplicabil şi de necrezut. Dacă Dumnezeu ar fi ţinut cu România, ar fi făcut ca Klaus Johannis, primarul Sibiului, să fie premier. În calitate de preşedinte PNL Curtea de Argeş, accept şi agreez ideea de a nu vota în Parlament această variantă. Traian Băsescu a realizat că nu poate să iasă preşedinte printr-un vot normal şi corect şi de aceea a făcut această nominalizare, ca să poată să fure alegerile. Din punctul meu de vedere este o strategie demnă de un dictator. Atunci când preşedintele nu se supune majorităţii, înseamnă dictatură”.
Practic, Lucian Croitoru mai are de trecut de votul parlamentarilor români, eveniment care va avea loc pe 25 octombrie a.c.

Cine va conduce Guvernul:

Lucian Croitoru are 52 de ani şi este necăsătorit. Este doctor în Economie, absolvent al Facultăţii de Planificare Cibernetică şi Calculatoare, Bucureşti. A fost cercetător la Institutul de Economia Industriei, dar şi consilier al ministrului de Finanţe. A reprezentat timp de patru ani România la Fondul Monetar Internaţional, în calitate de Senior Adviser al Executive Directors. Anul acesta a fost propus de către PDL pentru postul de viceguvernator, însă candidatura sa a fost respinsă de parlamentarii din comisiile buget-finanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email