CE CRED ARGEŞENII DESPRE PURTAREA MĂŞTII

De joi, pe străzile din Curtea de Argeş oamenii, cei mai mulţi dintre ei, poartă mască. Unii pentru că sunt convinşi că se protejează astfel pe ei şi pe ceilalţi, alţii de teama amenzilor. Mai sunt şi cetăţeni care poartă masca sub bărbie sau nu o poartă deloc. Am încercat să stăm de vorbă cu câţiva dintre ei, iar răspunsurile pe care le-am primit arată de fapt starea judeţului şi a oraşului.

Mariana, 44 ani – „Port masca mereu, şi la magazin, acum şi pe stradă. Lucrez la o fabrică de confecţii şi la noi e jale, sunt mulţi bolnavi. Sper să nu mă îmbolnăvesc şi eu. Transpir pe sub mască, e greu, dar nu avem ce să facem”.

Ion, 67 ani, avea masca sub bărbie – „Ia mai lasă-mă în pace, o port cum vreau. Ce, nu poate să-mi dea amendă dacă o am. Am dat treij’ de mii de lei pe ea, cine îmi dă banii înapoi, că am pensie de opt milioane?!”

George, 26 de ani, fără mască – „Nu cred că există virusul acesta, nu mi-e frică, nu dau nicio amendă, Să vină cineva să-mi dea amendă că ştiu eu ce fac!” (nu ne-a spus ce face)

Mihaela, 39 ani – „Da, port masca, mă dezinfectez pe mâini, mă spăl, am grijă. Nu vreau să ajung la spital. Cred că nu e un efort prea mare să purtăm masca dacă asta ne ajută să nu ne îmbolnăvim. Un văr de-al meu e la Spital la Valea Iaşului, bolnav, nu doresc nimănui să aibă coronavirus”.

Ionela, 51 de ani – „Nu e bine cu masca, e cald rău, dar rezistăm, nu avem încotro. Am auzit că sunt amenzi mari!”

Gică, 73 de ani – „Mă duc să-mi iau reţeta, fir-ar a dracu’ de viaţă şi de covit şi cine l-a adus şi l-a făcut că a înnebunit lumea de tot!! Nu mai vin copiii la mine, mă sună la telefon, stau în casă, nici la table nu mă mai duc, că nu mai vine nimeni!!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email