Ce cred argeşenii despre aplicaţia City App care a costat 270 de milioane

Se împlinesc doi ani de când administraţia locală a cheltuit 270 de milioane de lei vechi pentru aplicaţia City App, menită să-i lumineze pe turiştii care ajung la Curtea de Argeş şi nu ştiu unde să găsească monumentele, restaurantele, loc urile de cazare, etc. Doar 100 de persoane au instalat aplicaţia pe telefonul mobil, iar comentariile pe care aceştia le-au postat nu sunt deloc de laudă. „Aplicaţia porneşte greu şi nu încurajează comerţul local. Consider că din banii contribuabililor din Curtea de Argeş se pot face lucruri care într-adevăr să ajute oraşul”, scrie Iulia Măhăilescu pe site-ul Primăriei, iar o altă persoană comentează astfel – „Când o mai actualizați? Dacă nu aveți bugetul necesar o pot face eu cu minimul pe economie, restul banilor atribuiți acestei aplicații nu mă interesează”.

Necropola nu este obiectiv turistic

 „Curtea de Argeș CityApp este o aplicație dedicată deopotrivă turiștilor și localnicilor, ce oferă informațiile referitoare la cele mai atractive puncte de interes și evenimente din zonă, la servicii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri, magazine) sau știri locale. Conținutul este în permanență actualizat pentru a oferi informații relevante și de actualitate”, se prezintă aplicaţia CityApp a municipiului Curtea de Argeş.

Dacă la categoria Obiective Turistice aplicaţia menţionează Biserica Olari, Biserica Domnească Sfântul Nicolae, Gara Curtea de Argeş şi Mănăstirea Curtea de Argeş, Necropola Regală dar şi monumente istorice importante nefiind menţionate,  la Cultură şi Timp liber sunt linkuri care duc la câte o poză cu Festivalul Medieval (care nu se mai organizează de doi ani), stadionul, sala de sport, două săli de jocuri şi pariuri, Tenis Club, Muzeul, Centrul de Cultură şi parcurile San Nicoară şi Fântâna lui Manole. Potrivit aplicaţiei, cumpărături se pot face din Piaţa Centrală şi Piaţa Ivancea, de la Kaufland şi de la Lidl. De asemenea, sunt câteva agenţii de turism, câteva restaurante şi baruri, adresa Jandarmeriei, a Parchetului (?!), Spitalul şi Poliţia, acestea din urmă la categoria Servicii publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email