Ce cred argeşenii despre criză

În 2009  Interes Argeşean a realizat un sondaj de opinie pe tema crizei economice la nivelul municipiului Curtea de Argeș. Acum, la doi ani de la publicarea acestuia, am revenit cu aceleași întrebări pentru argeşeni – „Cum vă descurcaţi cu banii şi cu facturile, ce credeţi despre criza economică, cum se manifestă ea la Curtea de Argeş?”.Cum s-a modificat reacția locuitorilor municipiului față de criză, dacă îi mai afectează sau nu, dacă le ajung banii pentru facturi, dacă mai au locuri de muncă aflăm chiar de la ei în rândurile de mai jos. Dacă în 2009 spuneau că le este greu, acum locuitorii zic că le este „din ce în ce mai greu”.
n Mihai, barman: „La mine vânzările au scăzut, față de acum trei luni…nu mă descurc, dar…”
n Corina, casieriță: „Da, magazinele sunt pline,unii au, vorbesc de portofelul meu, în portfofelul meu e criză. Anul acesta am copilul la școală, așa că…”
n G.G., șomer: „Mă descurc din ce în ce mai rău…eu sunt șomer, stau și văd că nu mă ajung cu facturile…ce să mai zic!”
n Anonim: „M-am descurcat până la urmă…ne văităm atât, dar facem achiziții costisitoare. Într-adevăr, au scăzut salariile, au fost disponibilizări, dar mulți din cunoscuții mei s-au descurcat cu puțină economie.”
n Raluca I., studentă: „Le e greu alor mei să mă țină în București, dar nu pot să mă plâng deocamdată. M-am mai descurcat cu un job part-time, sau cu vreo colaborare. Am mai mers și la promoții în mall-uri. E ok pentru acum, am bani cât să mai și ies în club.”
n Ionel F., pensionar: „Ce să vă zic, acuma e greu, dar noi, de bine de rău ne-am trăit viața, am văzut și mai bine, la bani mă refer. Cu facturile…sunt mari, abia ne ajung banuții și mie și soției, măcar ne mai ajutăm cu copiii”.
n Andreea A., masterand: „Criza ne afectează mai ales pe noi, cei tineri, pentru că nu putem găsi un loc de muncă în oraşul ăsta. Totul este aproape mort, iar firmele care mai supravieţuiesc abia se mai ţin pe linia de plutire. De criză nu scăpăm uşor, degeaba vrea statul să plătim mai multe impozite şi taxe mai mari”
n H.P., pensionar: „Ce criză, dom’le ? Asta e criză? Îşi bat ăştia joc de noi. Nu ştiu hoţii ăştia de la stat cum să ne mai ia banii. Eu sunt pensionar şi abia mă descurc să îmi iau medicamente şi să îmi iau ceva de mâncare. Şi hoţii ăştia mi-au tăiat din pensie, că e criză şi nu mai au bani. Am lucrat atâţia ani în fabrică, la IF, ca să îşi bată joc de mine”
n Anonim: „Nu cred că e aşa gravă situaţia. Dacă te uiţi bine în magazine constaţi că avem bani pentru tot soiul de inutilităţi. Deci, aş zice că mai tare ne văităm şi parcă cheltuim din ce în mai mult”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email