Ce averi au funcţionarii publici din Primărie

Ieri ar fi trebuit să fie postate pe site-ul primăriei Curtea de Argeş declaraţiile de avere şi de interese ale funcţionarilor publici şi ale aleşilor locali, primar, viceprimar şi consilieri locali. Funcţionarii publici s-au dovedit a fi mai conştiincioşi, iar declaraţiile lor sunt pe site-ul oficial al primăriei. Celelalte, însă, nu au fost puse. Secretarul primăriei, Radu Chirca, ne-a spus că vor fi postate când va avea timp angajata care are în sarcină acest lucru. Doamna cu pricina e foarte ocupată cu proiectele europene ale primăriei, şi de aceea nu a avut timp, a încercat un alt angajat al instituţiei o explicaţie. Ocupată sau nu, respectiva angajată trebuia să respecte legea. Iată care sunt averile pe care le au şefii departamentelor din primărie.
Gheorghe Dincă, şeful Biroului Impozite şi Taxe Locale are o declaraţie de avere destul de încărcată. Acesta deţine patru terenuri dintre care unul a fost moştenit, un apartament o garsonieră în Curtea de Argeş şi o casă de vacanţă primită tot moştenire. Veniturile familiei sunt compuse din salariul de funcţionar public al soţului care se ridică la 30.780 lei la care se adaugă salariul soţiei de 30.500 de lei.
Mariana Moise, şeful Serviciului de Autoritate Tutelară şi Asistenţă Socială nu are o casă proprietate personală şi nici terenuri. Deţine doar un autoturism Ford cumpărat printr-un credit bancar. Salariul câştigat într-un an de la primărie se ridică la 16.800 lei, sumă la care se adaugă şi salariul soţului de 6.252 lei.
Şeful de la Transporturi, pasionat de icoane
Nicolae Păunescu, şeful Biroului Transporturi deţine două terenuri primite moştenire în anul 2003, un apartament la Curtea de Argeş şi o casă la Merişani, bunuri pe care le-a dobândit tot în urma unei moşteniri. Din anul 2008, şeful de la transporturi conduce un Seat Ibiza şi de asemenea se poate lăuda că deţine bijuterii de aur şi argint în valoare de 10.000 de euro la care se adaugă o icoană de argint veche în valoare de 20.000 de euro. Din salariul de funcţionar public şeful de la Transporturi câştigă într-un an 16.447 lei iar soţia, angajat la CEC Bank, aduce în casă 20.400 lei.
Dorin Savu, şeful de Personal se poate lăuda şi el cu o declaraţie de avere destul de încărcată. Deţine un teren în comuna Hârsieşti cumpărat în 2002 de la părinţi, la care se adaugă un apartament şi o casă de vacanţă, ambele bunuri cumpărate tot de la părinţi. Conform declaraţiei de avere, şeful de la Personal conduce o Dacie din anul 1996 iar pentru zile mai negre are în bancă un cont de 12.000 de euro, deschis în anul 2010. Într-un an, salariul de bugetar al lui Dorin Savu se ridică la 28.000 de lei iar soţia, angajată la o firmă din oraş câştigă 7.200 de lei.
Cel mai bogat consilier juridic are şase terenuri în oraş
Isabel Janina Zarioiu se numără printre cei mai înstăriţi funcţionari publici iar declaraţia de avere vine să confirme acest lucru. Consilierul juridic al primăriei deţine şase terenuri în Curtea de Argeş şi în Arefu, două case de locuit în municipiu şi un apartament în Bucureşti. Veniturile familie sunt compuse din salariul de 16.398 al soţiei plus cei 27.619 lei, cât câştigă soţul.
Gheorghe Florescu, directorul economic al primăriei – deţine un teren agricol şi unul intravilan, în Dâmboviţa, ambele dobândite în anul 2001, prin moştenire. La capitolul clădiri, directorul economic al primăriei are un apartament în Curtea de Argeş cumpărat în anul 1995, o casă în Dâmboviţa construită în anul 2004, la care se adaugă un apartament în Piteşti, pe care l-a moştenit în anul 2001. În plus, acesta deţine un autoturism Opel Astra cumpărat în anul 1994, o Dacie 1310 şi un tractor. De asemenea, Gheorghe Florescu are în bancă un cont în valoare de 45.000 de lei, deschis în anul 2009. Salariul directorului economic este de 27.544 lei pe an iar soţia care lucrează la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” câştigă 13.226 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email