Ce au cerut cetățenii la dezbaterea publică a bugetului local

68,68% din bugetul local este destinat dezvoltării orașului

Joi a avut loc dezbaterea publică a bugetului local, iar prezentarea acestuia a fost făcută celor prezenți, consilieri locali și cetățeni, de către Anca Frujinoiu, director executiv al Primăriei Curtea de Argeș.

”Bugetul local este construit pe două secțiuni: secțiunea de funcționare, care acoperă finanțarea cheltuielilor curente și secțiunea de dezvoltare, ținând cont de solicitările celor 12 instituții subordonate Primăriei.

Veniturile totale prevăzute în bugetul local în anul 2023 sunt compuse din venituri secțiunea de funcționare: 54.550.850 lei, venituri secțiunea de dezvoltare: 103.704.120 lei.

Veniturile proprii prognozate în anul 2023 se încadrează în valoarea încasărilor din anul 2022. Veniturile totale aferente anului 2023, în sumă de 158.254.970 lei se formează din: venituri proprii : 45.953.000 lei, sume defalcate din TVA:14.668.250 lei, subvenții de la bugetul de stat :39.977.720 lei.

Cotele defalcate din impozitul pe venit pentru bugetele locale, calculat pe baza impozitului pe venit estimat a se încasa pe raza municipiului Curtea de Argeș este în sumă de 30,756 mii lei .

Cheltuielile totale prevăzute în bugetul local în anul 2023 sunt în sumă de 175.766,57, din care :

cheltuielile secțiunea de funcționare : 54.550,85 mii lei, cheltuielile venituri secțiunea de dezvoltare: 121.215,72 mii lei”, a spus Anca Frujinoiu, după care au început discuțiile.

Un cetățean din cartierul Progresu i-a spus primarului Constantin Panțurescu despre faptul că el și vecinii săi nu sunt de acord cu construirea unui mini teren de baschet în zonă, pentru că ar fi zgomot foarte mare.

Steaguri mari la intrările în oraș

Primarul Panțurescu le-a spus celor prezenți că 68,68% din buget merge pentru dezvoltarea orașului și că un procent așa de mare nu a mai fost alocat la Curtea de Argeș niciodată.

S-a mai propus decolmatarea văilor, dar edilul a spus că este treaba Apelor Române, și că în urmă cu doi sau trei ani s-a făcut asta, după 30 de ani în care nicio vale ori pârâu nu a mai fost decolmatat, s-a discutat de spre amenajarea unei zone destinate practicării sportului lângă parcul Fântâna lui Manole, etc.

”Proiectul centurii municipiului a demarat în luna aprilie, anul trecut, și deja suntem în lucru cu studiul de fezabilitate. ”În trei, patru ani ar trebui ca centura să fie gata”, a mai afirmat primarul.

Mădălin Marinescu a propus înființarea a două posturi pentru un serviciu de control. ”Când vor fi gata parcările trebuie să le supraveghem”, a declarat acesta, iar Panțurescu a precizat că ”trebuie făcut mai întâi un Regulament și apoi să vedem de ce avem nevoie”. De asemenea, Marinescu a propus ca  intrările în oraș să fie aranjate și să fie puse steaguri mari, lucru cu care toți au fost de acord.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email