Ce am votat şi ce s-a ales de votul nostru

Structura Consiliului Local Curtea de Argeş este cu totul alta faţă de cea din 2012, după alegeri. Mai lipsea ca dl. primar să plece de la PSD, iar votul nostru s-ar fi dus dracu’ definitiv. Ce rost mai are să ne cheme la alegeri guvernanţii dacă ştampila pusă de noi pe un nume e anulată apoi uşor, e o întrebare la care cineva trebuie să răspundă la un moment dat.
La Curtea de Argeş, ce am votat noi în iunie 2012 cu ce e acum nu mai are nicio legătură. Doar dl. primar, votat de unul singur, mai e acolo, pe lista originală, căci în rest lucrurile sunt complet schimbate.
Argeşenii au votat cinci liberali, în USL, ce-i drept, şi acum mai au doar unul. Au votat patru democrat liberali, acum mai au doar doi. Cetăţenii din Curtea de Argeş au trimis în Consiliul Local trei reprezentanţi ai PP-DD, mai au doar unul şi acela….În schimb, PSD a ajuns să aibă 11 consilieri locali, dacă nu chiar 12. E o creştere semnificatică, având în vedere că în iunie 2012 erau doar şase. Nu e meritul organizaţiei locale în asta, ci al conducerii centrale a PSD, care s-a gândit la Ordonanţa ce le-a permis aleşilor să plece unde au văzut ciolanul cu ochii. Sigur, unii şi-au apărat posturile lor sau ale nevestelor lor, alţii au văzut doar acolo luminiţa care îi poate duce într-un loc mai bun, financiar vorbind,dar au fost şi unii care pur şi simplu vor mai mult sau mai multe.
Cred că va fi aglomeraţie mare la PSD în 2014, iar achiziţiile de acum se vor răzbuna. Mă gândesc la Consiliul Local Curtea de Argeş, căci despre el vorbim acum, cum va face listele de consilieri, după câte lupte, în funcţie de  ce, care vor fi criteriile, cât de mari vor fi sumele ?! Cei care au plecat acum spre PSD probabil că vor avea pretenţii la încă un mandat, dar cei care sunt membrii vechi, cu activitate în campaniile electorale şi nu numai în campanii, vor emite şi ei pretenţii. Ştiu pesedişti din convingere, care au muncit pentru partid şu care vor să ceară acum ceva în schimb numai şi numai ca să nu mai intre în Consiliul Local din cei care au venit acum de la alte partide. Mi-au spus că a venit momentul să mai lase şi pe alţii în Consiliu, dar pe alţii care au făcut ceva pentru PSD şi nu din cei care au semnat adeziunea acum cinci minute.
Cine va decide listele de consilieri va avea muncă grea, şi nu cred că o va face cineva cu plăcere. Nu cred însă că dl.primar va fi acela, şi asta pentru că nu cred că dl. Diaconu va mai fi preşedintele PSD Curtea de Argeş. Nu pentru că l-ar da cineva afară din partid ci pentru că nu va mai dori să facă asta. Sau nu va mai putea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email