Ce a găsit Curtea de Conturi la Curtea de Argeş

Curtea de Conturi a publicat, recent, un raport privind situaţia finanţelor publice locale în anul 2011. În judeţul Argeş au fost efectuate controale la 57 de administraţii locale şi instituţii. Este vorba de Consiliul Judeţean Argeş, de câteva zeci de primării, dar şi de unităţi cultural-educative sau societăţi comerciale deţinute de administraţiile locale. Prejudiciul care se estimează că a fost produs bugetului de stat se ridică la 6,6 milioane de lei. De asemenea, abaterile financiar-contabile estimate se cifrează la aproape 70 de milioane de lei. Dintre entităţile verificate, Consiliul Judeţean Argeş stă destul de bine, nefiind constatate abateri financiar-contabile, iar prejudiciul estimat ridicându-se la doar câteva zeci de mii de lei.
Aquaterm, SPUCA şi SPGC, abateri financiar – contabile
La Curtea de Argeş, auditul Curţii de Conturi a vizat societăţile Aquaterm şi Salubritate Publică Urbană, dar şi Serviciul Public de Gospodărie Comunală. La Aquaterm au fost constatate venituri suplimentare de 29 de lei, prejudicii zero şi abateri financiar-contabile de 32.510.000 de lei. La Salubritate Publică Urbană, veniturile suplimentare au fost zero, prejudiciile 1.000 de lei şi abaterile financiar-contabile 79.000 de lei. La Serviciul Public de Gospodărie Comunală au fost constatate venituri suplimentare şi abateri financiar -contabile zero, dar şi prejudicii de 251.000 de lei.
Plăţi făcute nelegal în comune
Unele probleme au fost constatate şi în comunele din zona Curtea de Argeş. La Nucşoara s-a plătit nelegal suma totală estimată de 363.000 de lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor pentru întreţinerea păşunilor comunale aflate în patrimoniul entităţii, dar concesionate către doi operatori economici privaţi, înaintea efectuării acestor lucrări. La Tigveni şi Valea Danului au fost plătite nelegal unele sume de bani reprezentând cantităţi de lucrări mai mari decât cele real executate, lucrări neefectuate sau echipamente şi utilaje mai scumpe faţă de cele procurate de constructori, pentru realizarea unor obiective de investiţii. La Nucşoara şi Valea Danului nu s-au luat măsuri de urmărire în vederea încasării veniturilor din amenzi şi nu a fost efectuată inventarierea tuturor elementelor patrimoniale, ultima situaţie fiind înregistrată şi la Albeştii de Argeş. De asemenea, la mai multe entităţi, printre care Serviciul Public de Gospodărie Comunală din Curtea de Argeş şi Primăria Albeştii de Argeş, s-au plătit nelegal sume de bani reprezentând drepturi de natură salarială acordate necuvenit angajaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email