Cât costă parcarea pe Bulevard

Conform Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de parcare cu plată în municipiul Curtea de Argeș, la Biserica Domnească și pe Bulevardul Basarabilor vor fi percepute taxe de parcare.

Programul de funcționare a parcărilor în sistem de plată este de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-18:00, și sâmbăta în intervalul orar: 8:00-14:00.  Duminica și în zilele de sărbători legale parcarea este gratuită.

Taxa de utilizare a parcărilor se plătește în sistem de autotaxare, fie prin SMS, fie  prin utilizarea de numerar sau card bancar la parcometru, și este pentru 30 de minute 0,30 euro prin SMS și 1,50 lei prin plata cu cardul. Tarifele cresc în funcție de perioada în care mașina este parcată, astfel – o oră costă 0,54 euro prin SMS și 2,70 lei prin card, două ore – 1,07 euro SMS și 5,35 lei card, iar o zi se taxează cu 2 euro prin SMS și 10 lei pentru plata cu cardul.

Staționarea în spațiul de parcare fără plata taxei de utilizare a parcării constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 400 la 600 lei.

Regulamentul mai prevede că ” Primăria nu răspunde de securitatea vehiculelor și a bunurilor aflate în acestea în perimetrul de taxare”, iar ”Vehiculelor abandonate în parcările cu plată li se vor aplica prevederile în vigoare aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local”.

Parcările pot fi utilizate gratuit pentru staționarea autovehiculelor speciale, dotate conform legii cu echipamente cu semnalizare sonoră și optică, aflate în misiune, conform prevederilor legale  în vigoare și de posesorii autovehiculelor dotate special pentru persoanele cu handicap, posesoare ale cardului-legitimație eliberat de către Primăria Municipiului Curtea de Argeș. De asemenea, parcările cu plată din Municipiul Curtea de Argeș vor putea fi folosite fără achitarea taxelor prevăzute în prezentul regulament, în situația în care autoritățile administrației publice locale organizează acțiuni de interes public.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email