Cât costă brazii de Crăciun şi de unde pot fi cumpăraţi

Apropierea sărbătorii Crăciunului a adus şi primii brazi în Piaţa Centrală din municipiul Curtea de Argeş. Astfel, în funcţie de posibilităţile materiale, argeşenii pot alege un pom de Crăciun mai mic, cu mai puţine crengi, sau unul de dimensiuni mai mari, foarte bogat.
Brazii de Crăciun se vând cu preţuri de la 30 – 50 de lei bucata la prima strigare, pentru cei mai mici pomi, dar oferta este pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele, astfel că un brad dintre cei mai falnici poate ajunge chiar şi la 100 de lei. De asemenea, potrivit comercianţilor, preţurile sunt negociabile, iar vânzarea merge binişor, ceea ce înseamnă că argeşenii doresc să întâmpine sărbătorile de iarnă cu bradul împodobit. „În fiecare an cumpăr brad natural, pentru că îmi plac mai mult. Una e să simţi mirosul de brad în casă şi alta e să împodobeşti un brad artificial. Nu mi se par scumpi, mai ales că am văzut la televizor că în alte oraşe brazii se vând chiar şi cu câteva sute de lei”, spune Ioana Rădulescu, o femeie din municipiu.
Alţi argeşeni preferă să achiziţioneze pomi de Crăciun de la ocoalele silvice din municipiu, unde preţurile sunt ceva mai mici. Spre exemplu, argeşenii care doresc să împodobească un pom de Crăciun, pot cumpăra unul pentru sume cuprinse între 12 şi 24 de lei, în funcţie de dimensiune, de la Ocolul Silvic Curtea de Argeş. Însă, este de menţionat faptul că pomii de Crăciun care se vând de la Ocol sunt specia molid.
În acelaşi timp, argeşenii care nu doresc un brad natural se pot orienta către pomii de Crăciun artificiali. Aceştia se vând cu preţuri care pornesc de la suma de 50 de lei şi pot ajunge chiar şi până la 150 – 200 de lei, asta în funcţie de dimensiune sau dacă se vinde cu tot cu suportul de susţinere. Avantajul acestora este acela că pot fi folosiţi o perioadă mai lungă de timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email