Cât costă locuinţele ANL la Curtea de Argeş


O ştie apărută ieri pe posturile naţionale a dat speranţe false tinerilor care locuiesc în apartamentele ANL din Curtea de Argeş. Mai precis, Ioan Andreică, secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, a declarat că un număr de 235 de locuinţe ANL din Titu, Nehoiu, Timişoara şi  Curtea de Argeş au fost deja evaluate pentru a fi vândute către chiriaşi, la preţuri începând sub 20.000 de euro pentru o garsonieră şi aproximativ 30.000 de euro pentru un apartament. „Cu cât blocurile sunt mai noi, cu atât preţurilor vor urca, însă pentru un apartament cu două camere într-un bloc construit înainte de 2004, într-un oraş de provincie, preţurile sunt undeva între 20.000 şi 30.000 de euro”, a precizat Andreică.

Preţurile vor rămâne aceleaşi de la evaluare

Afirmaţiile au fost făcute, însă, doar pentru a da bine ca imagine, întrucât, autorităţile din municipiu o ţin pe a lor. Argeşenii au sperat că preţurile la care au fost evaluate apartamentele ANL din municipiu au scăzut, însă juristul primăriei, Radu Chirca spune că lucrurile nu stau chiar aşa. “Noi am făcut deja evaluarea şi la Curtea de Argeş o garsonieră costă 93.934 lei iar un apartament 137.415 lei. Preţul nu va putea fi modificat, pentru că aceasta este valoarea de inventar”, a explicat secretarul primăriei. Cu toate că apartamentele ANL au fost scoase la vânzare de câteva luni, chiriaşii nu s-au arătat interesaţi să le cumpere şi, până acum, nimeni nu a depus cerere la primărie, în acest sens. “Probabil pentru că nu au bani”, a completat Radu Chirca. Într-adevăr, majoritatea celor care au obţinut o locuinţă ANL spun că ar fi interesaţi să cumpere apartamentele în care stau cu chirie, însă niciunul nu a apucat să stângă suma necesară. Mai mult, argeşenii consideră mult prea mare preţurile la care au fost evaluate locuinţele ANL, aşa că preferă să rămână chiriaşi, mai ales că legea este de partea lor şi nimeni nu poate să îi dea afară, chiar dacă refuză să le cumpere.

Condiţii esenţiale pentru a cumpăra un apartament ANL

Pentru a putea cumpăra un apartament sau o garsonieră construită prin ANL, chiriaşii trebuie să fi locuit neîntrerupt trei ani în locuinţa respectivă, iar contravaloarea trebuie achitată integral. Titularul poate beneficia o singură dată de posibilitatea de a cumpăra o locuinţă ANL, nu o poate înstrăina pe o perioadă de cinci ani de la dobândire, nu are dreptul să deţină o altă locuinţă, iar venitul mediu pe membru de familie nu trebuie să depăşească dublul salariului mediu brut pe economie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email