Cât au chiulit parlamentarii de Argeş în sesiunea septembrie – decembrie

Parlamentarii argeşeni nu s-au omorât nici cu prezenţa la ultima sesiune a Parlamentului, nici cu iniţiativele legislative. Conform unui studiu dat publicităţii zilele trecute de Institutul pentru Politici Publice, prezenţa la muncă a deputaţilor şi senatorilor în sesiunea septembrie – decembrie 2010 nu i-a stresat prea tare pe aleşi. Absenţa fizică sau absenţa iniţiativelor legislative este o caracteristică a celor mai mulţi parlamentari, iar cei care reprezintă zona Curtea de Argeş în Parlament nu face excepţie.
Deputatul PDL Sorin Pandele pare să fi fost cel mai conştiincios. Conform studiului citat, are un procent de participare la şedinţe de 75,2% şi 30 de iniţiative legislative. Colegul său de partid şi de Camera Deputaţilor, Sorin Buta, a înregistrat 75% prezenţă şi 13 iniţiative. Deputatul PSD de Curtea de Argeş are o prezenţă mai slabă, de 70,6% şi 14 iniţiative legislative, în vreme ce Radu Vasilică, tot de la PSD, are o prezenţă chiar mai mică, de doar 63% şi doar trei iniţiative legislative.
Nici cu senatorii nu stăm mai bine, Mircea Cinnteză, de la PDL, având o prezenţă de 62,1% şi 10 iniţiative, în vreme ce senatorul PNL Mircea Diaconu are o prezenţă de doar 30,2% dar are 31 de iniţiative legislative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email