Câştigătorul licitaţiei autostrăzii Piteşti – Curtea de Argeş, anunţat pe 28 februarie

Ultimul termen pentru desemnarea câştigătorului  a fost 31 ianuarie

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a amânat pentru 28 februarie anunţarea câştigătorului licitaţiei pentru tronsonul  Piteşti – Curtea de Argeş, secţiunea 5 a autostrăzii Piteşti – Sibiu. Licitaţia a avut loc în octombrie 2017, iar de atunci încoace termenul pentru desemnarea câştigătorului a fost amânat de şapte ori, ultima dată săptămâna trecută. „Nu vă pot spune dacă sunt firme româneşti sau străine, câştigătorii licitaţiilor pentru tronsoanele 1 şi 5 vor fi anunţaţi în câteva zile. În cursul lunii februarie vrem să semnăm contractele. Proiectarea durează 12 luni, cerem constructorilor să o termine la începutul anului 2020”, a declarat pentru News.ro directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, săptămâna trecută.

La sfârşitul anului trecut, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reuşit să obţină acordul de mediu pentru Autostrada Sibiu-Piteşti.

Autostrada va avea o lungime de 122,1 km, este împărţită în cinci loturi, Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş-Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Conform datelor prezentate de CNAIR, primul nod rutier face legătura cu DN 1 şi va fi la intrare în localitatea Sibiu. Al doilea punct important al autostrăzii este la km 14 şi va face legătura cu DN 7 şi autostrada Sibiu-Făgăraş. La km 44-45, în apropiere de Cornetu, se construieşte al treilea nod rutier, la km 44-45.  „Între km 73-74 va fi construit nodul rutier de la Văleni, la km 82-83, cel de la Tigveni, următorul nod rutier face legătura cu oraşul Curtea de Argeş km 91-92. Există încă două noduri rutiere, la km 105-106, în apropiere de Băiculeşti şi cel de la Bascov, km 120-122”, conform oficialilor CNAIR citaţi de economica.net.

Spaţii de servicii şi garduri care să nu permită trecerea animalelor

În acordul de mediu se precizează că vor exista opt spaţii de servicii pentru benzinării şi parcări de scurtă durată. O altă problemă ridicată în documetul emis de Ministerul Mediului, prin Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, este construirea unor garduri de protecţie care să nu permită trecerea animalelor. Mai mult, pentru reducerea riscului de pătrundere a faunei sălbatice în zona carosabilă a autostrăzii prin zona nodurilor rutiere, pe bretele se vor instala grilaje pentru faună.

Pentru secţiunea 5, Piteşti – Curtea de Argeş, CNAIR a primit opt oferte,valoarea contractului pus la bătaie de Transporturi fiind de 1,834 miliarde de lei, fară TVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email