Case în pericol pe strada Lascăr Catargiu

Argeşenii care locuiesc pe strada Lascăr Catargiu, una dintre cele mai circulate artere din municipiu, se confruntă cu foarte multe probleme. Mai mult, cetăţenii acuză autorităţile locale de lipsă de interes faţă de această stradă. Problemele sunt multe. Asfaltul este găurit, trotuare nu există pe o parte a străzii, iar pe cealaltă sunt pline de gropi sau de noroi atunci când plouă. „Practic, strada este distrusă. Au venit zilele trecute nişte băieţi care au pus asfalt în câteva gropi, dar aşa, de mântuială. Nu au curăţat gropile aşa cum trebuie, ci doar au aruncat câteva lopeţi de asfalt pe care le-au tasat. Nu mai zic că la prima ploaie mai serioasă apar din nou gropi. Însă, pe mine mă deranjează că lucrurile nu se fac serios. Domne, păi dacă te apuci de o treabă, fă-o cum trebuie. Nu mai vorbesc de capacele de canal care lipsesc. Uitaţi-vă cum au pus crăci în ele, ca să le semnalizeze”, spune Alexandru Anghelete, un argeşean care locuieşte pe strada respectivă.
„Trotuarul celălalt este vai de el: plin de gropi şi noroi, atunci când plouă”
De asemenea, trotuarele de pe marginea străzii arată ca după un adevărat bombardament. Oamenii sunt nevoiţi să meargă pe marginea străzii, foarte aproape de maşini. „Pe o parte nici nu e trotuar şi am văzut cum trec merg oamenii pe stradă. Este foarte periculos pentru că trec multe maşini şi mulţi şoferi sunt atenţi să ocolească gropile, nu se mai uită după oameni. Trotuarul celălalt este vai de el: plin de gropi şi noroi, atunci când plouă. Asta este o stradă foarte circulată şi nu mi se pare normal să arate în acest fel”, spune un alt argeşean. Terenurile situate pe marginea străzii sunt pline de gunoaie şi alte mizerii. „Sunt câteva proprietăţi cu gardurile rupte şi neîngrijite care au fost transformate în gropi de gunoi. Sunt aruncate aici hârtii, ambalaje, pet-uri şi alte mizerii. Arată foarte urât zona”, ne spune o femeie, care locuieşte în apropiere.
Probleme şi cu canalizarea
Canalizarea este o altă problemă care le dă bătăi mari de cap oamenilor care locuiesc pe strada Lascăr Catargiu. La fiecare ploaie mai serioasă pe marginea străzii se formează bălţi foarte mari. Canalizarea este depăşită iar gurile de scurgere nu mai fac faţă puhoaielor. „Când plouă este un dezastru aici. Toată apa se strânge aici pe stradă şi îmi intră în curte. Nu mai spun că trec camioanele prin bălţi şi îmi aruncă apa în curte sau chiar pe casă. Eu doar cu cizme de cauciuc pot să ies din curte. Gurile acelea de scurgere sunt înfundate şi nici nu fac faţă apei”, spune nea Sandu.
„Tremură casa cu mine când trec camioane cu viteză”
Probleme nu se termină aici pentru argeşenii care locuiesc pe strada Lascăr Catargiu. Camioanele de mare tonaj trec cu viteză pe stradă, iar oamenii se tem să mai stea în propriile locuinţe. „Trec cu foarte mare viteză camioanele pe aici şi vă spun sincer că tremură casa cu mine. De multe ori am crezut că au intrat cu maşina în pereţii casei. Dacă pun greutate prea mare se distruge şi strada”, spune bărbatul. Deşi au făcut o sesizare către autorităţile locale, oamenii nu au primit niciun răspuns cert, ci doar simple vorbe. „Am fost de mai multe ori la primărie să cer ajutor, dar degeaba. Am fost şi în audienţă la primar, însă nu s-a făcut nimic până acum. Nu am văzut şi eu pe cineva de la primărie să vină să ne întrebe odată ce probleme avem noi cei care locuim aici. Ei vin doar atunci când se apropie alegerile pentru a mai câştiga câteva voturi. Este păcat că nu se face ceva şi în oraşul acesta”, spune supărat un alt locuitor.
Strada Lascăr Catargiu va fi refăcută, spun reprezentanţii autorităţii locale. Imediat cum staţia de asfalt va fi pusă în funcţiune, gropile vor fi astupate. În rest, Dumnezeu cu mila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email