Casa Regală a României a acceptat propunerea – Curtea de Argeş este Oraş Regal

Curtea de Argeş este, de sâmbătă, Oraş Regal, au anunţat reprezentanţii administraţiei publice locale cu ocazia unui seminar pe teme de regalitate organizat la Primărie. „E o zi deosebită pentru oraşul nostru. Am primit acordul Casei Regale ca municipiul Curtea de Argeş să fie declarat Oraş Regal”, a spus primarul Nicolae Diaconu. El a citit pentru cei prezenţi în sala mare a Primăriei, oameni politici, profesori de istorie, personalităţi ale vieţii culturale argeşene, scrisoarea primită de la Casa Regală,  semnată de directorul de protocol, prin care se transmite mesajul regelui Mihai – „Majestatea Sa a primit propunerea (…) şi o consideră oportună”.
„De trei ani lucrăm la acest proiect. Suntem primul oraş regal din România recunoscut de Casa Regală, ceea ce e un lucru extraordinar”, a afirmat viceprimarul Cristian Mitrofan. Seminarul dedicat regalităţii a continuat cu mai multe luări de cuvânt, cel care a moderat discuţiile fiind Ştefan Dumitrache, directorul Muzeului Municipal.
Seminarul a fost precedat de o depunere de coroane de flori la mormintele regilor din Mănăstirea Curtea de Argeş. Au depus coroane reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi cei ai PNL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email