Casa şi biroul lui Constantin Nicolescu au fost percheziţionate

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost audiat ieri la sediul Serviciul Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), într-un dosar privind alocarea unor fonduri către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Acţiunea procurorilor anticorupţie a fost declanşată la primele ore ale dimineţii, când au început percheziţii la domiciliul lui Nicolescu din Piteşti şi la biroul său din clădirea CJ Argeş. Liderul PSD a asista la percheziţia domiciliară. În schimb, percheziţia de la birou s-a desfăşurat în absenţa sa, fiind reprezentat însă de avocatul Radu Rotaru. În jurul orei 14,00, Constantin Nicolesscu a fost condus la sediul DNA Piteşti, pentru audieri, iar seara, la 6, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. Aceştia vor înainta instanţei astăzi propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Nu au fost făcute însă publice acuzaţiile care i se aduc. Fratele preşedintelui CJ, Petre Nicolescu, prezent în faşa sediului DNA, a spus că ar fi vorba despre o „manevră politică”, atâta vreme cât senatorul Mircea Andrei ar fi spus încă de acum două săptămâni că asta se va întâmpla.
Ancheta vizează nişte finanţări acordate Arhiepiscopiei
Potrivit avocatului Rotaru, acţiunile procurorilor DNA ar viza un dosar din anul 2009, referitor la alocarea unor fonduri către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. „Este vorba de un dosar din anul 2009, din câte cunosc eu. În acest dosar s-au mai ridicat documente şi s-au mai dat declaraţii, dar acum s-a dispus o nouă percheziţie. Eu nu găsesc o justificare, atâta timp cât Consiliul Judeţean a pus la dispoziţie toate actele solicitate. În acest moment  nu cred că se pot găsi alte documente. Este vorba de alocarea unor fonduri către Episcopie. Nu aş putea spune o sumă în acest moment”, a declarat avocatul Rotaru. Constantin Nicolescu a mai fost audiat de procurorii DNA în anul 2009, într-un dosar referitor la o sponsorizare acordată de controversatul om de afaceri Cornel Penescu pentru o acţiune caritabilă organizată de CJ Argeş.
Ponta: „O anchetă  extrem de ciudată”
Referitor la percheziţiile de la CJ Argeş şi audierea lui Constantin Nicolescu, preşedintele PSD Victor Ponta, prezent ieri la Piteşti, a susţinut că ar putea fi vorba de o consecinţă a protestului organizat cu o zi în urmă în oraşul Mioveni de sindicaliştii de la Dacia. „Dincolo de formaţia mea de om al legii, refuz să cred în coincidenţe. Refuz să cred că astăzi, la 24 de ore după ce mii de oameni au ieşit la Mioveni să-şi manifeste indignarea faţă de situaţia socială şi economică a ţării şi faţă de nepăsarea Guvernului, cel care este persoana publică cea mai votată din Argeş este supus unei anchete extrem de ciudate”, a afirmat Ponta. „Dacă să sprijini,ca preşedinte al unei instituţii publice, Arhiepiscopia, este ceva grav, atunci trebuie să ştim lucrul acesta. Iar faptul că faimosul, deja legendarul senator Mircea Andrei, faimos în sens negativ, în sensul nenumăratelor fapte ilegale comise şi numeroaselor controverse în care a fost implicat, a anunţat cu săptămâni înainte repercursiunile pe care le vor suferi, atât arhiepiscopul, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean şi orice altă persoană din judeţ care nu-i ascultă ordinele, nu cred că toate aceste reprezintă o simplă coincidenţă”, a mai spus liderul PSD. În acelaşi context, Ponta a afirmat că DNA este principala agenţie de ştiri a României şi acţionează la comandă politică: „DNA, din 2005 şi până astăzi, este principala instituţie de luptă a preşedintelui Traian Băsescu împotriva opozanţilor politici.(…) DNA este principala agenţie de ştiri a României. Ei crează ştiri, nu fac altceva”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email