Cartierul Progresu, sufocat de rablele abandonate prin parcări şi de maidanezi

Cotidianul „INTERES ARGEŞEAN” continuă campania de prezentare a problemelor cu care se confruntă argeşenii care locuiesc în diferite cartiere ale municipiului. De această dată a venit rândul locatarilor din cartierul Progresu să-şi spună nemulţumirile, dar şi să atragă atenţia autorităţilor locale asupra problemelor existente în cartier. Una dintre nemulţumirile argeşenilor se referă la numărul mare de maşini vechi, care sunt abandonate în locurile de parcare, şi aşa puţine la număr, sau pe spaţiile verzi dintre blocuri.

„Îţi rupi maşina pe stradă”

Astfel, rable de care a mai rămas doar caroseria, stau de câţiva buni parcate, definitiv se pare, printre blocuri. „Da, este adevărat că foarte multe locuri de parcare sunt ocupate de astfel de rable. Multe sunt lăsate pe iarbă între blocuri. Sunt unele de câţiva ani. Sincer, nici nu am mai văzut proprietarii. Să le ducă domne la fier vechi, sau să le dea la alţii pentru programul „rabla”. Ar fi bine ca aceste maşini să fie ridicate de aici. Noi ne certăm pe locurile de parcare, pentru că multe sunt ocupate de fiarele astea”, spune nervos Romeo, unul dintre argeşenii care locuiesc în cartierul Progresu.
Locatarii spun că în cartier sunt foarte multe străzi care au rămas neasfaltate. De asemenea, numărul locurilor de parcare ar trebui mărit, pentru că foarte multe autoturisme sunt parcate pe spaţiul verde. „Păi acum câţiva ani au fost reparate câteva străzi din cartier, cele principale, dar nu e de ajuns. Uitaţi-vă aici, locurile de parcare sunt asfaltate, iar când ieşi în stradă îţi rupi maşina. Nu puteau să asfalteze şi străduţele astea? Dar ce pretenţii să mai ai în cartier, când străzile prin oraş sunt pline de gropi. Am văzut că pun pietriş în ele. Îşi bat joc de noi, care le plătim taxe. Să pună staţia de asfalt în funcţiune că d-aia o au”, spune un alt locatar.

Nu există trotuare!

Mai mult, majoritatea trotuarelor din cartier sunt distruse sau pur şi simplu nu există. „Nu există, trotuar nu se vede? Nici nu cred că le mai face cineva prea curând. Dacă nu le-au reparat atunci când au lucrat în cartier, aşa rămân. Am văzut că în alte cartiere au pus borduri şi au refăcut trotuarele. Ale noastre sunt pline de noroi şi de bălţi sau sunt ocupate de maşini parcate”, spune Adi. Ca în orice alt cartier din municipiul Curtea de Argeş, şi aici câinii fără stăpân fac legea. Deşi numărul maidanezilor este din ce în ce mai mare, acest lucru pare să nu intereseze pe nimeni. „Curtea de Argeş, oraşul câinilor. Asta este situaţia. Nu mi se pare normal ce se întâmplă. Celor de la primărie pare chiar să nu le pese de acest lucru. Locuim într-un municipiu, nu pe câmp. O să ajungem să ne mănânce câinii. Sunt foarte mulţi, mai ales în zona pubelelor de gunoi. Au fost muşcaţi foarte mulţi oameni şi nu s-a luat nici o măsură. Probabil trebuie să se întâmple vreo nenorocire ca să facă şi autorităţile locale ceva” , mai spune bărbatul.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email