Cartierul Progresu – cimitir de maşini


Campania desfăşurată de cotidianul nostru, prin care ne-am propus să trecem în revistă problemele existente în cartierele municipiului Curtea de Argeş, continuă. Argeşenii din cartierul Progresu au acum ocazia să îşi spună nemulţumirile, dar şi să atragă atenţia autorităţilor locale asupra problemelor cu care se confruntă în fiecare zi. O mare problemă de care se plâng locuitorii din cartierului se referă la numărul foarte mare de maşini vechi abandonate în locurile de parcare. „Sunt parcările pline de astfel de rable. Pe proprietarii acestor maşini nu îi interesează că ocupă locurile de parcare degeaba. Sunt unele rable care zac de câţiva ani buni şi nu le-a ridicat nimeni. Auzisem acum ceva timp că vor fi ridicate aceste maşini abandonate de prin cartier, dar văd că la noi în zonă nu se face acest lucru. Ar trebui duse la fier vechi”, spune Alexandru G.. De aceeaşi părere este şi Ionuţ V., care spune: „De multe ori m-am certat cu cei care au rable parcate aiurea. S-a mărit foarte mult numărul maşinilor şi nu mai ai unde să parchezi. Eu vă spun că de foarte multe ori au izbucnit certuri în cartier din această cauză. Nu avem decât să le ducem noi la fier vechi pe cheltuiala noastră, pentru că cei care le deţin nu cred că vor face acest lucru prea curând”.

Maidanezii, la ei acasă

Deşi astăzi prezentăm probleme din cartierul Progresu, cu multe dintre acestea ne-am întâlnit şi în celelalte cartiere ale municipiului. Ca în orice altă zonă din Curtea de Argeş şi aici câinii fără stăpân fac legea, iar numărul acestora este din ce în ce mai mare, însă, acest lucru pare să nu intereseze pe nimeni. „Sunt foarte mulţi câini în cartier şi văd că pe zi ce trece sunt din ce în ce mai mulţi. Dar din câte am auzit şi eu, am înţeles că această problemă a câinilor maidanezi există peste tot în Curtea de Argeş. Nu ştiu ce se întâmplă, dar nu am mai văzut pe nimeni să vină să îi ridice de foarte mult timp. Sunt periculoşi aceşti câini mai mult pentru copii şi pentru persoanele în vârstă, care sunt lipsite de apărare în faţa lor. Mai strică şi unii vecini care le dau mâncare şi i-au învăţat să stea pe lângă blocuri”, ne spune Maria M..

O problemă gravă – gurile de canal nu au capace

 Chiar dacă în cartier au fost asfaltate câteva străduţe şi s-au amenajat câteva locuri de parcare acest lucru nu îi mulţumeşte pe locatarii din zonă. „Mai sunt multe de pus la punct prin cartier. Păi unele străzi sunt complet distruse şi din câte strada care trece prin mijlocul cartierului a fost asfaltată, acum câţiva ani, din greşeală. Au încurcat muncitorii străzile şi aşa avem şi noi asfalt acum. Ar fi bine să se continue aceste asfaltări în cartier”, ne explică Romeo B.. Însă, o problemă destul de gravă care poate pune în pericol viaţa locatarilor este numărul foarte mare al gurilor de canal care nu mai au capace. Aici, în orice moment se poate răni un copil sau o persoană neatentă. „Gurile acestea de canal sunt un pericol foarte mare. Poate să cadă vreun copil şi să se rănească foarte grav. Cred că au fost furate capacele de cei care strâng fiare pentru a le duce la fier vechi. Nu e posibil aşa ceva. Într-o ţară civilizată nu vezi astfel de lucruri. Eu împreună cu un vecin am mai astupat unele canale din jurul blocului cu plăci grele de beton, dar oricum mai sunt şi altele. Trebuie neapărat să fie găsită o soluţie la această problemă, până nu se întâmplă vreo nenorocire”, spune revoltat de ceea ce se întâmplă un bărbat din cartierul Progresu.

„Au distrus toboganele şi leagănele”

 O altă nemulţumirea a oamenilor este starea în care se află locul de joacă amenajat pentru copiii din cartier. Chiar dacă au fost aduse utilaje noi, multe dintre acestea au fost distruse. „Din leagănele cele vechi au mai rămas doar câteva ţevi. Au fost montate astea noi, dar unele au fost rupte. Vin, seara, băieţii mai mari şi trag de ele ca să le rupă. Eu stau aici în apropiere şi îi mai văd, dar dacă strig la ei, ţipă la mine şi îmi vorbesc foarte urât. E păcat de copiii aceştia mai mici că nu mai şi ei unde să se joace. Îşi mai petrec şi ei timpul în locul de joacă”, ne mărturiseşte Elena B.. Am prezentat astăzi câteva dintre problemele existente în cartierul Progresu şi vă promitem că vom reveni în numerele viitoare ale cotidianului nostru şi cu problemele existente în alte zone ale municipiului Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email