Cartierul 1 Decembrie, uitat de autorităţi

Pârâul care trece prin apropierea blocurilor situate pe strada 1 Decembrie 1918 este plin de iarbă înaltă, bălării şi arbuşti. Argeşenii care locuiesc în zonă spun că de foarte mult timp locul nu a mai fost curăţat, iar atunci când plouă mai mult apa aduce în zonă tot felul de mizerii, care de cele mai multe ori se opresc în tufele care mărginesc pârâul. „Nu am mai văzut pe nimeni să vină şi să cureţe pârâul. Ar mai trebui tăiaţi arbuştii aceştia, pentru că de fiecare dată când vine apa mai mare toate mizeriile se opresc pe aici. Apa aduce gunoaie, PET-uri sau alte resturi. E păcat, pentru că trece chiar pe sub strada principală şi toţi turiştii care vin în oraş sunt întâmpinaţi cu dezordinea asta. Înainte mai veneau cei care se ocupă de curăţenie în oraş, dar numai după ce făceam noi sesizări”, spune Daniel, un tânăr care locuieşte în zonă.
„Sunt foarte mulţi oameni needucaţi şi fără bun simţ”
Oamenii spun că o parte din vină au şi locatarii blocurilor din apropiere, care aruncă gunoiul chiar în pârâu. „Sunt foarte mulţi oameni needucaţi şi fără bun simţ. Cred că ies seara şi în loc să ducă gunoiul la spaţiul în care se află pubelele îl aruncă aici în vale. Uitaţi-vă cum au aruncat aici scutece de copii folosite, PET-uri şi alte mizerii. Să le fie ruşine celor care fac acest lucru. Nu merită să trăiască într-un municipiu”, spune revoltat un alt cetăţean.
Aceasta nu este singura problemă a argeşenilor care locuiesc în cartier. Locatarii spun că au nevoie de locuri de parcare, pentru că nu mai au unde să-şi lase autoturismele. În spatele blocurilor de pe strada 1 Decembrie maşinile sunt parcate direct pe spaţiul verde. „Nu avem unde să parcăm şi fiecare se descurcă aşa cum poate. Unii au adus pietriş pentru a amenaja cât de cât locul de parcare şi pentru a nu se mai face noroi atunci când plouă. Cu greu găseşti un loc de parcare. Neapărat trebuie amenajate parcări în spatele blocurilor. În faţă toate sunt ocupate şi nu avem cum să le lăsăm acolo. Mai sunt şi câteva maşini abandonate printre blocuri”, spune Marius.
De asemenea, strada din spatele blocurilor este într-o stare jalnică, arătând mai degrabă ca o uliţă. „Plătim o grămadă de taxe şi impozite şi uitaţi-vă cum suntem trataţi. Odată ce treci de blocuri parcă treci în altă lume. Asta nu se poate numi stradă ci mai degrabă uliţă. Când plouă e plină de bălţi şi se fac gropi în care îţi rupi maşina. Ar trebui să fie asfaltată pentru că este la doi paşi de strada 1 Decembrie”, spune un cetăţean care locuieşte în cartier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email