Cartierele din municipiu, în continuare sub nămeţi

Cantitatea de zăpadă care a căzut în ultimele zile în municipiul nostru a creat probleme argeşenilor. Deşi autorităţile spun că au intervenit cu utilajele de deszăpezire pentru a curăţa străzile, la Curtea de Argeş traficul s-a desfăşurat cu dificultate, potrivit conducătorilor auto. Situaţia a fost mai delicată pe străduţele laterale şi prin cartiere, acolo unde cetăţenii au fost nevoiţi să se lupte cu nămeţii pentru a reuşi să ajungă cu maşinile la drumurile principale. Nici pentru pietoni lucrurile nu au stat mai bine. Aceştia au fost nevoiţi să meargă chiar pe carosabil, având în vedere că zăpada, în anumite zone, depăşea pe trotuar 30 – 40 de centimetri.
Cică s-a lucrat continuu la deszăpezire
„Angajaţii de la deszăpezire au lucrat zilele trecute aproape încontinuu, însă am avut mari probleme din cauza ninsorii. Am mers pe teren, în spatele utilajelor, şi după ce ajungeam într-un capăt al oraşului, când ne întorceam zăpada era din nou aşternută. Ne-am concentrat atenţia pe drumurile principale, însă cel mai important este că nu am avut probleme mari, aşa cum s-a întâmplat în alte localităţi din ţară”, a declarat primarul Nicolae Diaconu. De asemenea, conducerea municipalităţii a anunţat că în zilele care urmează utilajele de deszăpezire vor acţiona pe străzile secundare din municipiu, dar şi în apropierea unităţilor de învăţământ de învăţământ. „Trebuie să acţionăm în apropierea şcolilor din Curtea de Argeş, dar şi pe străzile secundare şi prin cartiere. În aceste zone am avut unele probleme cauzate de maşinile parcate, iar utilajele nu au putut intra. La fel s-a întâmplat şi pe trotuare, unde nu a putut intra buldoexcavatorul. Sperăm ca în cel mai scurt timp să aducem lucrurile normal”, a mai spus Nicolae Diaconu.
Ce zic beneficiarii lucrului „continuu”
Argeşenii sunt însă departe de a fi mulţumiţi de ce e prin oraş. Un scurt sondaj de opinie ne-a lămurit. Din 10 persoane întrebate 10 au spus că nu e deloc bine prin oraş, pe centru ori prin cartiere. „Cine zice că e bine, nu ştie ce vorbeşte. Eu stau pe aici, pe aproape de centru, dar la mine pe stradă nu am văzut vreun utilaj. Am ieşit cu vecinii mei duminică după masă să curăţăm noi câte un pic, pentru că nu se putea ieşi din bloc aproape”, ne-a spus Ion P. Alt cetăţean avea o altă nemulţumire. „Pe unele locuri s-a dat cu ceva sare şi nisip, din loc în loc. Rămâi suspendat când ajungi acolo, pentru că sunt nişte maidane formate. Unde a fost sare, a ajuns la asfalt, iar lângă sunt grămezi de zăpadă îngheţată. Ce mai, am rămas suspendat pe Despina Doamna”, ne-a povestit un alt cetăţean.
La sensul giratoriu, la semafor, în apropierea staţiei de taxi din zona Pieţei Centrale lucrurile stăteau al fel de prost, iar veştile pentru zilele următoare nu sunt deloc bune. Potrivit meteorologilor, la mijlocul acestei săptămâni, autorităţile locale trebuie să se pregătească pentru un nou val de precipitaţii abundente, sub formă de ninsoare, dar şi pentru temperaturi scăzute. Dacă va cădea zăpadă proaspătă peste cea depusă deja şi neluată de pe străzi şi trotuare, Curtea de Argeş ar putea deveni primul oraş în care nu se va mai putea circula deloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email