Carmen Puicănescu, o mamă devotată şi o femeie de succes


Carmen Puicănescu este una dintre cele mai cunoscute femei din Curtea de Argeş, mai ales doamnelor, aceasta având cel mai dotat salon de frumuseţe din municipiu. O fire puternică şi un model de urmat, Carmen a dovedit lumii că prin muncă şi sacrificii se pot obţine rezultate impresionante. O căsnicie eşuată a făcut-o pe doamna Puicănescu mai puternică, aceasta crescându-şi singură copilul, pe Andrei, de la vârsta de patru anişori. Îi place să îşi spună “văduva vesselă”. A învăţat să lupte pentru ceea ce îşi doreşte, aşa că în 2001 şi-a deschis propria afacere, un salon de frumuseţe.
Născută şi crescută pe meleaguri argeşene, Carmen şi-a început cariera profesională lucrând în învăţământ la Grup Şcolar Forestier, după care şi-a urmat pasiunea pentru coafură în salonul propriu.

De ce aţi ales să vă deschideţi o afacere proprie ?
– De mică îmi doream să fiu coafeză, dar părinţii nici nu vroiau să audă. Aşa că în 2001 m-am decis să îmi urmez visul prin a-mi deschide un coafor. Este foarte important să faci ce îţi place în viaţă.
Cum de aţi ales un salon de frumuseţe?
– Am fost privilegiată de Ansamblul de Cântece şi Dansuri Populare Argeşul, datorită căruia am văzut aproape toată Europa şi am avut ocazia să cunosc alte stiluri şi culturi. Când am hotărât să îmi deschid o afacere, în 2001 mi-am propus să fie un salon de frumuseţe, dar unul deosebit de ce era prin oraş. Îmi plac lucrurile noi şi care evoluează şi m-am gândit că şi alte argeşence ar fi încântate de acest lucru.
Ulterior aţi optat pentru o altă afacere. De ce tocmai o florărie?
– Decizia am luat-o tot din dorinţa de a aduce noul în Curtea de Argeş. Întotdeauna mi-au plăcut lucrurile frumoase şi noi, iar aici unde „întoarce trenul” nu aveam parte de aşa ceva. Iubesc mult florile şi apreciez mult un aranjament bine făcut. Îmi place să lucrez personal aranjamentele, este şi un mod de a mă încărca cu energie.
Care este floarea cu care vă identificaţi?
– Iubesc toate florile, în special trandafirii. Acum că le cunosc mai bine, chiar dacă este vorba de o floare tăiată sau nu, mă identifică un lisianthus pentru că este o floare fină, delicată, dar şi un anthurium, o floare puternică şi roşie, culoarea care mă încântă cel mai mult. Aşa şi sunt o femeie puternicăşi ambiţioasă, dar în acelaşi timp o romantică incurabilă.
Cine sau ce v-a motivat să mergeţi mai departe?
– Băiatul meu, Andrei, comoara mea. L-am crescut singură de când avea patru ani. Tatăl meu a murit exact când aveam mai multă nevoie de el, la divorţul meu. Aşa că eu a trebuit să merg înainte şi să fiu pentru băiatul meu şi mamă şi tată. E foarte greu să înlocuieşti un tată, mai ales dacă ai un băiat. De la mama am învăţat să mă cobor la mintea lui Andrei, ceea ce am şi făcut de aceea poate eu şi copilul meu suntem cei mai buni prieteni.

Va fi soacră mare anul acesta

Ce sfat le daţi mamelor de băieţi?
– Să aibă încredere în ei şi să îi înveţe să nu îşi mintă niciodată mama. Aşa am procedat eu cu Andrei. Să nu mă mintă pe mine, care sunt cel mai apropiat om al lui. Vorbim foarte deschis şi avem multă încredere unul în altul. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să-l cresc.
Care e surpriza cea mare?
– De anul acesta familia mea creşte şi voi avea doi copii. Anul acesta este cel mai important pentru mine, pentru că voi fi soacră mare. După căsătoria mea şi naşterea lui Andrei, căsătoria lui este cel mai important eveniment din viaţa mea. Cu viitoarea lui soţie am o relaţie extraordinară. O iubesc mult pentru că îl face fericit pe băiatul meu.
Sunteţi o femeie foarte ocupată, dar vă menţineţi foarte bine. Când aveţi timp de dumneavoastră?
– Muncesc mult, dar o fac cu drag. Îmi fac timp printre picături, dar în general strictul necesar. Însă anul acesta mi-am propus să am mai multă grijă de mine. În schimb mă forţez să îmi fac timp pentru a merge la meciurile echipei mele de handbal preferate „Oltchim”. Sunt un adevărat suporter al echipei, părinţii mei fiind olteni amândoi.
Ce vă place să faceţi în puţinul timp liber pe care îl aveţi?
– Să îmi petrec timpul cu familia mea mare, cu care am o relaţie extraordinară. Să merg în locul meu preferat, unde mă relaxez cu adevărat – la Drăgăneşti, judeţul Olt, locul unde am copilărit eu. Îmi place muntele şi merg la Moeciu des, în special iarna.
Dacă aţi putea da timpul înapoi ce nu aţi mai face?
– Mi-aş asculta mama, care nu vroia să mă lase să mă mărit. Şi poate aş mai face un copil, o fetiţă. În rest sunt fericită cu familia mea şi cu ce am realizat până acum.
Sunteţi o femeie cu suflet mare, care are grijă de cei din jur…
– Da, am grijă cu mult drag de o mamaie, care nu este a mea, de fapt. Am o legătură sufletească cu această femeie, pe care o cheamă Ana ca pe mama mea. Sunt o fire credincioasă, dar nu habotnică. Îmi place să merg la Mănăstire la Nămăieşti.
Ceva planuri pentru anul acesta?
– Da, nunta lui Andrei (râde). Nu ceva special. Mă rog la Dumnezeu să fiu sănătoasă să ajung să îmi cresc şi să îmi plimb nepotul pe bulevard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email