Care sunt principalele cauze ale accidentelor de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș (ITM) a realizat în perioada 01.01.2021 – 31.07.2021 controlul în domeniul relațiilor de muncă, în domeniul securității și sănătății în muncă și al supravegherii pieței prin aplicarea de măsuri și sancțiuni contravenționale, potrivit raportului instituţiei.

În ședința Colegiului Prefectural de săptămâna trecută prefectul Emilia Mateescu a solicitat informații despre verificările efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă în cercetarea evenimentelor soldate cu accidente de muncă.

Conform informațiilor furnizate de ITM Argeș, principalele cauze ale accidentelor de muncă sunt: neatenția, neinstruirea corespunzătoare a angajaților, efectuarea necorespunzătoare a operațiilor de muncă și efectuarea în afara sarcinii de muncă a unor operațiuni periculoase.

În diminuarea numărului accidentelor de muncă o importanță majoră o au măsurile preventive de protecția muncii și conștientizarea pe deplin a măsurilor de către angajați.

Prefectul a solicitat Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș intensificarea controalelor în teren pentru prevenirea accidentelor de muncă și protejării integrității corporale și a vieții angajaților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email