„Care sunt principalele 3 probleme cu care se confruntă municipiul Curtea de Argeș?”

Primăria vrea să afle de de la cetăţeni care ar trebui să fie „proiectele strategice” până în 2027

A sosit momentul ca la Curtea de Argeş să fie realizată o nouă strategie de dezvoltare pentru următorii şase ani, pentru că precedenta a „expirat” în 2021. Ca să afle părerea cetăţenilor, firma care face strategia a lansat pe facebook un sondaj cu întrebări la care locuitorii municipiului sunt invitaţi să răspundă. Este interesant de văzut cum îşi vor putea spune părerea cei care nu au cont de facebook, mulţi dintre locuitori, mai ales de o anumită vârstă.

Pe 28 decembrie 2021, Primăria Curtea de Argeş atribuia direct SC STRATEGIUM DEVELOPMENT CONSULTING S.R.L., din Sibiu, contractul pentru „Elaborarea documentaţiei -Strategia integrată de dezvoltare urbană a municipiului Curtea de Argeş 2021-2027”, valoarea contractului fiind de 130.000 de lei, potrivit sistemului electronic de achiziţii publice.Primul pas făcut în elaborarea Strategiei a fost publicarea sondajului menţionat mai sus.

O „consultare a comunității locale în identificarea direcțiilor”

„Sondajul este realizat în contextul elaborării SIDU (Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană) a Municipiului Curtea de Argeș pentru perioada de programare 2021-2027. Cercetarea de față vizează consultarea comunității locale în identificarea direcțiilor și proiectelor strategice pe care autoritatea publică locală le va prioritiza în vederea dezvoltării Municipiului”, se arată în preambulul sondajului.

Întrebările adresate cetăţenilor sunt interesante. „În general vorbind, cât de mulțumit sunteți de fiecare dintre următoarele aspecte –  Transportul în comun; Facilitățile sportive (ex: terenuri de sport, săli de sport) ; Serviciile culturale (ex: săli de concerte, muzee, biblioteci etc.) ; Starea străzilor; Starea clădirilor; Spațiile publice, zone pietonale etc. ; Spațiile verzi (parcuri, grădini publice etc.); Disponibilitatea spațiilor comerciale; Serviciile educaționale; Calitatea aerului; Nivelul zgomotului; Siguranța publică; Proiectele de investiții ale primăriei; Prezența/atragerea investițiilor private; Activitatea administrației publice locale în domeniul urbanismului (autorizații, planuri, strategii)”, este prima întrebare urmată de răspunsurile care ar trebui bifate. Răspunsurile posibile sunt – Foarte mulțumit/ă; Mai degrabă mulțumit/ă; Mai degrabă nemulțumit/ă; Deloc mulțumit; Nu știu/Nu răspund.

O altă întrebare este – „După părerea dvs., care sunt principalele 3 probleme cu care se confruntă municipiul Curtea de Argeș – Siguranța; Poluarea aerului; Zgomotul; Transportul public; Serviciile de sănătate; Serviciile sociale; Serviciile educaționale; Șomajul; Locuințele; Infrastructura rutieră; Spațiile verzi; Oportunitățile de dezvoltare a afacerilor; Aspectul clădirilor”.

Sondajul continuă în acest fel, printre întrebări fiind şi următoarea – „Care considerați că sunt principalele priorități privind dezvoltarea urbană a municipiului Curtea de Argeș?”.

One thought on “„Care sunt principalele 3 probleme cu care se confruntă municipiul Curtea de Argeș?”

  1. Buna! Dacă e să- mi spun si eu parerea cu privire la problemele orasului, care sunt mai multe nu doar 3, prima si cea mai supărătoare e ca arata jalnic de cand intri in oras (drumurile), apoi clădirile vechi ar trebui renovate obligatoriu de urgență si a treia prob. Câinii vagabonzi. Cred ca toate acestea ar da o imagine frumoasa orașului nostru, daca s-ar rezolva. Am avea turiști mai multi si o imagine mai buna. Eu nu stiu cum de primarii noștri,care au fost la plimbare prin lumea asta mare, n-au vazut cum e pe la altii? Cum de nu le e rusine cu ceea ce se vede?Acest orășel trebuia sa fie o bijuterie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email