Care sunt localităţile vizate de cod roșu de ninsori, viscol puternic și vizibilitate redusă

Localitățile vizate de codul roşu în județul Argeș, unde sunt prognozate intensificări ale vântului,  rafale de peste 100 – 120 km/h, vizibilitate redusă spre 0și viscol puternic sunt: Aninoasa, Sălătrucu, Arefu, Corbi, Corbeni, Cicănești, Cetățeni, Stoenești, Bughea de Sus, Bughea de Jos, Nucșoara, Domnești, Berevoiești, Albeștii de Mușcel, Lerești Brăduleț,  Valea Mare Pravăț, Rucăr, Dâmbovicioara, Dragoslavele, Câmpulung Mușcel, Curtea de Argeș, Albeștii de Argeș, Valea Danului, Valea Iașului.

Au fost transmise înștiințări către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea instituirii serviciului de permanentă la sediile autorităților publice locale și monitorizarea evoluției situației, iar la nivel județean este activată grupa operativă a ISU Argeș și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Pompierii argeșeni sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației, cu mijloacele de primă intervenție, dacă situația o va impune.

Recomandăm cetățenilor să respecte indicațiile autorităților și să țină cont de următoarele măsuri:

Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Rugăm populația să ia măsuri de autoprotecție și să semnaleze urgențele la 112.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email