Care sunt liceele şi şcolile gimnaziale care vor fi comasate

Sunt din ce în ce mai puţini elevi la Curtea de Argeş, iar acesta este un fenomen care se înregistrează de mai mulţi ani. Scăderea populaţiei şcolare a devenit îngrijorătoare şi are consecinţe pe mai multe planuri. În primul rând, clădirile sunt prea mari pentru numărul de elevi iar personalul administrativ e prea numeros.

Se discută de altfel despre acest lucru încă din 2015, când se spunea că patru dintre liceele tehnologice din Curtea de Argeş ar putea fi comasate. „S-a discutat la Inspectoratul Şcolar despre această posibilitate, dar pe noi, administraţia locală, nu ne ajută în niciun fel la reducerea cheltuielilor. Ar fi vorba despre desfiinţarea a două posturi de director, asta ar fi schimbarea, pentru că în rest ar rămâne totul la fel – două clădiri cu tot atâtea clase, cu tot atâţia bani daţi pentru întreţinere şi reparaţii”, spunea atunci fostul primar Nicoae Diaconu.

O decizie administrativă

Acum, comasarea unor instituţii de învăţământ a ajuns din nou în atenţia reprezentanţilor  autorităţilor locale dar nu numai. Liceele Tehnologice Agricol şi „Regele Mihai I” ar putea fi comasate, iar  Şcolile Gimnaziale „Mircea cel Bătrân” şi „Basarab I” de asemenea. „Asta nu înseamnă că ar trebui să plece vreun profesor”, a spus primarul Constantin Panţurescu la şedinţa de Consiliu Local la care a vorbit despre comsarea unităţilor de învăţământ.

„Nu va fi afectat în niciun fel actul educaţional, va fi o decizie pur administrativă. Trebuie să vedem dacă este spaţiu excedentar, să vedem releveele clădirilor. Clasele ar rămâne la fiecare şcoală dar ar fi un singur director şi un singur aparat administrativ pentru fiecare structură nouă”, ne-a spus primarul Panţurescu. O decizie în acest sens se ia la Primărie, apoi e nevoie de avize de la Ministerul Educaţiei şi de la Inspoectoratul Şcolar Judeţean.

O astfel de măsură ar purtea deveni obligatorie la un moment dat,  şi nu într-un viitor depărtat, având în vedere scăderea numărului de copii în municipiu. „Vin ani în care la fiecare şcoală sunt cu câte două clase de elevi mai puţin din cauza scăderii numărului de copii”, a mai spus edilul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email