Care sunt grupurile-ţintă ale activităţilor Muzeului Municipal

Diversitatea publicului Muzeului Municipal Curtea de Argeş este dată pe de o parte de diversitatea patrimoniului, iar pe de altă parte de scopul vizitei acestora la Muzeu, spune managerul instituţiei, Ştefan Dumitrache. Având în vedere aceste criterii, grupurile țintă ale activităților Muzeului pot fi structurate astfel: vizitatori ai unităţilor muzeale – cu scop educaţional (participanţii la programele educaţionale pentru copii; participanţi la programele educaţionale pentru adulţi, etc.); schimb de experienţă – specialişti din muzee şi alte instituţii culturale din ţară şi străinătate.

Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani sunt  principalii beneficiari ai activităților de educație muzeală, „un grup țintă care se bucură de o atenție deosebită în vederea pregătirii vizitatorului de mâine”, spune Dumitrache.

Copiii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani preferă activitățile educaționale special gândite pentru expozițiile dedicate lor, activități care corelează fixarea cunoștințelor din una sau mai multe arii curriculare cu patrimoniul muzeal sau care implică deprinderea de noi abilități. „Adolescenții și studenții  participă de asemenea la activități educaționale cu o aplicabilitate practică, dar sunt considerați și vizitatori individuali, beneficiind de tarife preferențiale la. Preferă să participe la activități inedite, recreative de tipul Noptea porților deschise  la Muzeu, la numeroasele ateliere organizate în afara Muzeului, iar în ultimii doi ani au devenit din ce în ce mai mult voluntari pentru patrimoniu, punându-și energia în slujba organizării unor activități culturale (Ziua Universală a Iei). Adulții cu vârste între 25-40 de ani sunt principalii participanți la activitățile interactive organizate în cadrul animațiilor culturale. Preferă din ce în ce mai mult angajarea participativă în cunoașterea patrimoniului, dar consideră în același timp Muzeul ca un loc pentru recreere”, potrivit managerului Muzeului Municipal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email