Care sunt adevăratele probleme ale oraşului

Municipalitatea a realizat o strategie de dezvoltare a oraşului, iar în perioda următoare aceasta va fi supusă dezbaterii publice. E o iniţiativă cel puţin interesantă şi, dacă măcar 10 la sută din proiectele prevăzute ar fi puse în practică, ar fi bine. Mă îndoiesc, însă, că strategia va fi pusă în aplicare, iar dumneavoastră, cei care trăiţi în oraşul acesta, probabil mă înţelegeţi. Strategii, proiecte, despre toate acestea au vorbit cei care au guvernat oraşul din 1989 încoace, numai că punerea lor în aplicare a fost o problemă.

Ziarul nostru a început să publice reportaje din fiecare cartier. Vrem să o luăm înaintea edililor şi să le arătăm noi care sunt adevăratele probleme pe care le are oraşul, bazându-ne pe declaraţiile, pe problemele despre care dumneavoastră ne-aţi vorbit. Am început cu cartierul Confecţii, apoi am continuat cu Episcop Nichita, şi cu strada Râmnicu Vâlcea. Peste tot am constatat că argeşenii se plâng de calitatea proastă a drumurilor, de faptul că apa e scumpă, că haitele de câini mişună peste tot, că nu există o preocupare din partea autorităţilor ca urbea noastră să fie un loc civilizat, un loc în care să îţi placă să trăieşti. Eu cred că nu e nevoie să vină cine ştie ce experţi, foarte bine plătiţi, indiferent din ce sursă vin banii, care să ne spună ce ne doare pe noi, la Curtea de Argeş. A nu se înţelege de aici că aş avea ceva împotriva proiectelor europene sau a celor care le fac. Cred însă că dacă cineva ar fi avut interes să facă ceva concret pentru oamenii de aici ar fi făcut-o. Gândiţi-vă doar la canalizarea pluvială. Vine vara, cu ploile ei torenţiale, şi din nou Bulevardul va fi plin cu apă, din nou nu se va mai putea circula pe strada 1 Decembrie, din nou vor fi inundate magazinele din zona Vidraru. Edilii s-au plâns în ultimii 20 de ani că refacerea canalizării e o chestiune extrem de scumpă şi, de aceea, nimeni nu a încercat să facă ceva. Un proiecţel, un studiu, ca să vedem cum stăm, măcar, şi abia pe urmă să ne văităm că nu avem cu ce susţine o astfel de investiţie. Şi apropo de Bulevard. Au apărut gropi, şi nici nu vreau să mă gândesc cum se va circula când asfaltul va fi găurit, căci, nu e aşa, bani pentru reparaţii serioase nu avem. Ce să mai zică cei care stau pe strada Râmnicu Vâlcea şi sunt nevoiţi să-şi rupă maşinile trecând zilnic pe şoseaua care a fost „reparată” de firma care a făcut canalizarea. Care canalizare nu prea are clienţi, din motive bine ştiute.

Nu doar acestea ar fi problemele oraşului, ne trebuie ziare întregi ca să scriem despre ele. Deocamdată, argeşenii au la dispoziţie o pagină din Interes Argeşean ca să povestească despre ele. După ce vom fi trecut în revistă toate cartierele, vom trage linie şi vom încerca să aflăm câţi ani, câte mandate, câţi primari şi câţi consilieri locali trebuie să mai trecă pe la Primărie pentru ca şi la Curtea de Argeş să se poată trăi civilizat. Eu cred că foarte mulţi şi foarte multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email