Care este traseul centurii municipiului

Primăria a depus o solicitare la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi aşteaptă un răspuns

Discuţiile referitoare la realizarea unei şosele de centură pentru municipiul Curtea de Argeş sunt vechi, iar în campania electorală de anul trecut toţi candidaţii au avut în program un punct referitor la aceasta. Mai ales în contextul în care autostrada Piteşti –Sibiu va fi dată în folosinţă, Curtea de Argeş va fi sufocat de maşini. Şi acum se circulă din ce în ce mai greu, dar când  municipiul va fi legat la autostradă traficul va fi şi mai dificil. De altfel, la o şedinţă anterioară consilierul local Ion Şerban spunea că „cel mai important lucru ce trebuie avut  în vedere  este acela de a se găsi o soluție astfel încât  autovehiculele de tonaj greu să evite centrul și în special strada 1 că Decembrie”. Aceasta din urmă este considerată acum un fel de centură a oraşului

Primar Constantin Panţurescu a spus în acest context că „s-a depus o solicitare pentru un culoar de centură, cu intrarea din zona fostei unități de pompieri de la Proteine, se traversează canalul, se iese în strada Râmnicu Vălcea unde va fi un sens giratoriu, se urmează cursul drept al râului cu o singura trecere la acea balastiera a Arhiepiscopiei, se iese la capătul podului cel nou care se face la Valea Danului și apoi după plantația de meri ce se află vizavi de Dr. Oetker”. Traseul acesta pare singurul posibil, dar va fi greu de construit şi costisitor.

„Solicitarea a fost depusă în urmă cu doi ani la Compania Naţională  de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dar un avem încă niciun răspuns”, ne-a spus primarul. O lucrare de o asemenea anvergură, extrem de costisitoare, nu poate fi susţinută din bugetul local, a precizat edilul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email