Candidatul PNRo la Primăria Curtea de Argeş, Mihai Stănciulescu – „Aplicând legea, eliminăm corupția!”

Mihai Stănciulescu este candidatul PNRo (Partidul Națiunea Română) pentru funcţia de primar al municipiului Curtea de Argeş. S-a născut aici în urmă cu 53 de ani, a învăţat aici, a trăit aici, a profesat aici şi ştie ce probleme are oraşul. A decis să candideze pentru că, în opinia sa, „doar implicându-ne cu toţii putem schimba ceva!”. Sloganul său de campanie nu este doar un slogan, este o afirmaţie de bun simţ, un obiectiv pe care îl au toţi argeşenii. „Aplicând legea, eliminăm corupţia”. E simplu, e primul lucru care trebuie făcut!”, spune Mihai Stănciulescu. „Eu nu fac promisiuni. Ceea ce vom face, vom face împreună după alegeri. Sunt foarte multe lucruri de care e nevoie şi ar trebui să începem cu toate”, e de părere candidatul PNRo la Primărie.
În programul său electoral şi-a propus mai multe obiective. „Sunt aproximativ 300 de case monumente istorice şi de arhitectură la Curtea de Argeş. Vă imaginaţi ce frumos ar fi oraşul dacă măcar jumătate dintre ele ar fi reabilitate într-un parteneriat al Primăriei cu proprietarii?”, spune Mihai Stănciulescu. Principalele puncte din programul său sunt:
REABILITAREA TOTALĂ A CASELOR MONUMENTE ISTORICE, aflate în centrul vechi al municipiului prin atragerea de fonduri europene. Crearea conceptului de Oraș Vechi, punerea în valoare a tuturor monumentelor istorice din municipiu;
REFACEREA ÎN TOTALITATE ȘI ASFALTAREA Bulevardului Basarabilor și a străzilor adiacente, supradimensionarea sistemului de canalizare și colectare a apelor pluviale și eliminarea „mirosurilor” ce inundă bulevardul, persistente, ce provin din canalizare. O „emblemă” a orașului este zona cu tei, o parte foarte apreciată de turiști; punerea în valoare a zonei, cosmetizarea și întreținerea acesteia.
REÎNFIINŢAREA ȘCOLII SPORTIVE la nivel local. Se promovează astfel sportul prin înfiinţarea de secţii pentru toate disciplinele sportive.
– Identificarea tuturor bazelor sportive (săli de sport, terenuri de sport, stadion) și modernizarea acestora.
– Motivarea profesorilor de educaţie fizică prin asigurarea condiţiilor optime de desfăşurare a activităţii.
– Transformarea ștrandului pentru a deveni piscină acoperită (activitate tot timpul anului).
ÎNFIINŢAREA UNUI CĂMIN PENTRU BĂTRÂNI– identificarea tuturor persoanelor de vârsta a treia, singure, fără ajutor moral şi material, construirea unui cămin în care vor locui, beneficiind de toate condițiile (asistență medicală, psihologică, materială), creând astfel grupuri în care pot socializa.
REABILITAREA TUTUROR UNITĂȚILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT DE PE RAZA MUNICIPIULUI, utilarea acestora în funcţie de specificul fiecăreia, identificarea copiilor lăsaţi în grija bunicilor sau a altor persoane din afara familiei, cât şi a copiilor provenind din familii dezorganizate, în vederea înfiinţării programelor after-school.
– Motivarea elevilor prin programe diversificate, prezentarea unor proiecte pentru alegerea de către elevi a profesiei pe care să o urmeze. Prin aceste programe elevii vor fi îndrumați către disciplinele pentru care au înclinații vădite.
– Promovarea învăţământului profesional și atragerea agenților economici în vederea realizării practicii pedagogice şi ulterior crearea locurilor de muncă pentru aceștia.
La capitolul LOCURI DE MUNCĂ– atragerea investitorilor în vederea creării de locuri de muncă, specifice, pentru tinerii absolvenți ai liceelor și școlilor profesionale de profil din oraș. La nivelul primăriei vor apărea locuri de muncă prin înființarea Regiei autonome de transport local, a căminelor pentru persoanele în vârstă, copii și persoane cu nevoi speciale.
-Reducerea taxelor şi impozitelor, atât pentru cetățeni cât și pentru persoanele juridice care se implică în a crea noi locuri de muncă la nivel local.
EFECTUAREA DE LUCRĂRI DE ASFALTARE, CANALIZARE, șanțuri pentru scurgerea apelor pluviale. Lucrări de canalizare vor fi efectuate pentru toate zonele mărginașe, respectiv str. Valea Sasului, Epureşti, Mioarele, Angheleşti, Pasajului, Victoriei (începând de la Unitatea Militară, spre sud), Fabricii, cartierul Noapteș, cât şi a celor din partea de nord, respectiv zona industrială a oraşului. Totodată, pentru aceste zone, se vor identifica terenuri și, ulterior, se vor amenaja parcuri și locuri de joacă pentru copii.
La SPITALUL MUNICIPAL – Încurajarea și sprijinirea cadrelor medicale de a profesa în unitățile medicale din municipiu. Atragerea şi încadrarea medicilor specialiști, dotarea Spitalului și a Policlinicii cu aparatură performantă, dotarea farmaciei Spitalului cu medicamentele necesare tratării bolnavilor (eliminarea plății de către bolnavi a medicamentelor necesare în tratamentul aplicat în spital). Eliminarea șpăgii.
La PRIMĂRIE – asigurarea unei transparențe totale în activitatea desfășurată de funcționarii publici în toate serviciile din primărie. Adoptarea unei atitudini civilizate în relația funcționar public-cetățean și între funcționarii publici, caracterizate prin respect reciproc și colaborare, astfel încât problemele cetățenilor să fie soluționate în timp util și favorabil;
– Întâlnire cu cetățenii municipiului săptămânal, la sediul primăriei, dezbateri publice cu privire la problemele apărute în cartierele unde locuiesc;
– Ședințele de Consiliu Local vor fi publice, așa cum prevede legea, iar proiectele de hotărâre adoptate, vor fi publicate pe site-ul Primăriei, în integralitatea lor;
– Eficientizarea serviciilor din administrație;
– Înființarea „cutiei pentru sesizări” din partea cetățenilor;
– Cu privire la achizițiile şi licitațiile publice, se va asigura o transparență totală, asigurând echidistanța;
– Angajările la nivelul serviciilor din primărie să se facă pe criterii de competență. Eliminarea grupului de interese și a șpăgii din mentalitatea angajaților;
– Rezolvarea problemei câinilor comunitari, prin sterilizarea și adopția lor, în parteneriat cu asociații pentru protecția animalelor.
La capitolul CULTURĂ – reînființarea unui cinematograf, atragerea evenimentelor artistice, spectacole de teatru, muzică.
Din punct de vedere al TURISMULUI – punerea în valoare și reabilitarea monumentelor istorice existente în municipiu, cât și a celor din zonele adiacente. Crearea conceptului de „Orașul Vechi”.
TRANSPORTUl LOCAL TREBUIE SĂ REVINĂ LA PRIMĂRIE – Înființarea Regiei Autonome de Transport Local, a primăriei. Astfel, primăria creează noi locuri de muncă, condiții decente de transport, veniturile din transport vor intra în bugetul primăriei, eliminarea firmelor de „casă” și evitarea căpușării. Transport gratuit pentru pensionari, elevi, persoane cu dizabilităţi şi persoane asistate social.
TÂRGUL SĂPTĂMÂNAL e important pentru cetăţeni – identificarea și amenajarea unui teren din domeniul public sau privat al municipiului, pentru desfacerea în bune condiții și în siguranță a produselor agricole sau de altă natură, încurajarea producătorilor agricoli locali și zonali la comercializarea produselor agricole.
E mare nevoie de TOALETE PUBLICE – construirea unor toalete publice, noi în toate zonele importante ale municipiului și refacerea celor existente, aducerea acestora la standarde civilizate și la condiții igienico-sanitare optime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email