Candidatul PNL la Primărie se alege dintre Radu Zevedei şi Sandu Nichita

Conducerea organizaţiei PNL Curtea de Argeş a decis săptămâna trecută să meargă la alegerile locale pe mâna unui fost pesedist ori pe mâna unui liberal din vechea gardă.

După cum INTERES ARGEŞEAN v-a informat, la Curtea de Argeş conducerea bicefală a PNL a dus organizaţia pe culmile disperării, iar miercuri seara disperarea unora a ajuns la maxim, după ce Biroul Permanent Local a decis cu 13 voturi din 23 ca Radu Zevedei să fie candidatul PNL pentru Primăria Curtea de Argeş. Asta susţine copreşedintele PNL pe filieră pedelistă, Sever Pahonţu. Înainte de a se trece la vot trei membri ai conducerii au demisionat din funcţii, printre ei numărându-se şi Marius Stanca, vechi pedist şi om cu influenţă în fostul PD.

„S-a înscris în cursă şi dl. Sandu Nichita, care a cerut ca votul să se dea în bloc, pentru amândoi candidaţii. Nu s-a făcut aşa pentru că nu era statutar, iar dl. Sandu Nichita nu a respectat un criteriu, acela de a nu mai candida şi pentru alte partide. Domnia sa a candidat în 1992 pentru Partidul Meşteşugarilor şi a fost şi deputat FSN în primul Parlament”, ne-a spus Sever Pahonţu, copreşedintele PNL Curtea de Argeş. Candidatura lui Radu Zevedei urmează să fie validată de conducerea judeţeană a PNL, mai spuen Pahonţu. „După validare, va dispărea conducerea bicefală iar preşedinte va fi Radu Zevedei”, a mai spus Pahonţu.

„Declaraţii în fals”

Pe de altă parte, celălalt copreşedinte al PNL Curtea de Argeş, Sandu Nichita, spune că a fost vorba despre „declaraţii făcute în fals”. „Radu Zevedei nu a  recunoscut decât într-un târziu că a fost membru al PSD şi consilier local al PSD în 2012. Şedinţa s-a încheiat fără să se ia o hotărâre legală. Referitor la criteriul pe care nu l-aş îndeplini eu, nu e nimic adevărat. Eu am candidat în 1992 din partea Partidului Meşteşugarilor pentru că, lucrând în sistemul cooperatist, ne-au obligat să candidăm, dar am vorbit în perioada aceea cu Petre Roman şi a zis că nu e nicio problenmă. Am fost deputat FSN care s-a transformat în PD, apoi membru la PNL Câmpeanu. Am fost consilier judeţean două mandate, supus aceloraşi rigori, am fost verificat de două ori şi nu a fost nicio problemă”, ne-a spus Sandu Nichita.

Şedinţa liberalilor a fost una tensionată, din care secretarul general al organizaţiei, Marius Stanca, a plecat. Participanţii la întrunire ne-au spus că momentul cel mai penibil a fost acela în care Radu Zevedei a spus că tatăl lui, Nicolae Zevedei, care a candidat pentru Primărie în 1996, l-ar fi învins pe Gheorghe Nicuţ dacă erau în vigoare legile de acum.

Cert este că la Comitetul Judeţean au ajuns două candidaturi, cea a lui Radu Zevedei şi cea a lui Sandu Nichita, conducerea partidului la nivel judeţean urmând să ia o decizie, dar după ce candidaturile vor fi verificate şi de preşedintele PNL, Alina Gorghiu, cea care este originară din Curtea de Argeş şi care ştie ce se petrece pe la liberalii de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email