Când s-ar putea redeschide bazinul de înot

Bazinul de înot de la Curtea de Argeş este închis de la începutul pandemiei. La una dintre ultímele şedinţe ale Consiliului Local Ionel Păunescu a adus în discuţie bazinul. „Cred că trebuie făcute eforturi pentru ca acesta sa fie redeschis. La Mioveni bazinul funcţionează”, a spus Păunescu. „Cel de la Mioveni este deschis pentru că funcţionează doar bazele sportive cu club afiliat. Bazinul este închis din cauza pandemiei şi  a restrictiilor impuse”, a răspuns primarul Panţurescu, care nu a putut să spună o dată în care bazinul ar putea fi redeschis, totul depinzând de evoluţia pandemiei.

La complexul de nataţie bazinele sunt pline, apa e tratată periodic automat, dar nimeni nu poate intra. Deocamdată nu se ştie data la care va fi deschis complexul de nataţie din Curtea de Argeş, aşa cum nu se ştie nici când celelalte bazine de acest gen din ţară vor începe să primească clienţi. „E destul de complicat. Nu se poate păstra distanţa socială, nu se pot purta măşti, deci e clar că acum nu poate fi deschis”, spunea anul trecut, când bazinul a fost închis, Ioan Ghiţă, directorul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, Serviciu care are în administrare complexul de nataţie.

Chiar dacă nu sunt înotători la bazin, înăuntru lucrurile sunt exact ca atunci când piscinele erau pline de copii şi de adulţi. „Bazinele sunt pline şi avem un muncitor de întreţinere care e acolo. Doar nu mai încălzim apa, căci nu are rost să consumăm gaze degeaba, dar apa este tratată automat şi e permanent reciclată. Staţia de tratare a apei e automatizată şi ajustează automat cantitatea de clor necesară”, precizează Ioan Ghiţă. În această perioadă la complexul de nataţie lucrează o singură persoană, casierele şi femeile de serviciu fiind transferate la secţia de spaţii verzi a Serviciului Public, la serele de flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email