Când încep lucrările de refacere a podului de lângă Lukoil

Lucrările de refacere a podului de lângă benzinăria Lukoil  ar putea să înceapă în luna decembrie, spune Gheorghe Greavu, şef Birou Investiţii din Primărie. „Contractul de proiectare şi lucrări a fost semnat în septembrie şi s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Deocamdată se lucrează la proiectare, iar în paralel se lucrează la documentele necesare eliberării avizelor şi a autorizaţiei de construire. Pentru proiectare au patru luni, iar în decembrie ar putea să înceapă deja lucrările, dacă şi condiţiile meteo vor permite”, ne-a spus Gh. Greavu.

O licitaţie contestată

Vă reamintim că în luna august a anului trecut, Municipiul Curtea de Argeş a scos la licitaţie un contract pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Reabilitare pod peste pârâu Valea Iașului”, cu o valoare estimată de 2.052.584,25 lei (fără TVA).  Conform sistemului electronic de achiziţii publice, SICAP, câştigătoarea licitaţiei (a doua oară, după ce contestaţia depusă a avut decizie favorabilă contestatarilor)  a fost asocierea COMESAD DRUMURI -REPARAŢII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZĂRI ARGEŞ -CENTRUL DE PROIECTARE ŞI CONSULTANŢĂ RUTIERĂ – BEST PROIECT PREST SRL , iar valoarea contractului este de 1895404.18 lei, plus TVA, cu vreo sută de mii de lei mai puţin decât valoarea estimată de autoritatea contractantă (Primăria).

La licitaţie au fost depuse trei oferte ale unor asocieri de firme – Asocierea COMESAD DRUMURI (Leader), REPARAŢII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZARI ARGEŞ, CENTRUL DE PROIECTARE ŞI CONSULTANŢĂ RUTIERĂ, BEST PROIECT PREST SRL, Asocierea  MELENTARII (Leader), CONS DRUM S.R.L. şi Asocierea FLORIMAR CONSTRUCT TOTAL SRL (Leader), PROIECT INFRA 2005 S.R.L. Asocierea  MELENTARII SRL, firmă din comuna vâlceană Glodu, care a avut anul trecut 33 de angajaţi şi are o vastă experienţă în colaborarea cu administraţii locale din Vâlcea şi Argeş, şi CONS DRUM S.R.L.,a fost declarată câştigătoare iniţial.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email