Cand este momentul potrivit sa treci pe servere dedicate?

Servere dedicate

Daca te-ai decis sa iti lansezi afacerea in mediul online, trebuie sa stii ca orice site are nevoie de un plan de gazduire pentru a functiona. Cele mai populare alegeri sunt gazduirea partajata si serverele VPS, deoarece acestea sunt disponibile la un pret redus. Totusi, daca iti doresti performanta, trebuie sa iei in calcul achizitionarea de servere dedicate; acestea se pot dovedi o solutie mai eficienta in unele cazuri. Iata cand ar trebui sa alegi aceasta optiune!

Detii un magazin online
Un asemenea proiect necesita multe resurse pe termen lung. Chiar daca un pachet de gazduire partajata poate reprezenta o alegere de compromis in primele luni, cu timpul nu va mai putea face fata cerintelor solicitante. Astfel, te vei confrunta cu viteza de incarcare slaba si erori de tot felul. Mai mult, sa nu omitem faptul ca un magazin online stocheaza informatiile personale ale utilizatorilor. In acest sens, este impetuos necesar sa te asiguri ca beneficiezi de cel mai inalt nivel de securitate, adica cel oferit de serverele dedicate.
Desigur, gazduirea VPS este si ea o varianta in cazul in care bugetul nu-ti permite sa achizitionezi un server dedicat. Cu toate acestea, trebuie sa tii cont ca vor exista anumite limite legate de memoria RAM, latimea de banda si numarul procesoarelor. Gazduirea VPS este scalabila, insa pana intr-un anumit punct. Astfel, nici aceasta optiune s-ar putea sa nu fie o investitie optima pe termen lung. Printr-un pachet de servere dedicate vei dispune, in schimb, de o viteza superioara de incarcare si vei putea crea o experienta de utilizare placuta pentru potentialii clienti.
Ai construit o aplicatie web
Aplicatiile populare detin baze de date mari si utilizeaza intensiv orice procesor. De aceea, este necesar un server suficient de puternic pentru a nu intrerupe functionarea acestora. In plus, orice developer isi doreste acces root complet pentru a gestiona resursele. Acestea vor putea fi personalizate dupa bunul plac, in special partea de MySQL sau PHP. Obtii acces la partea de front-end si poti folosi orice software doresti. De asemenea, ai posibilitatea de a instala peste 450 de script-uri. Dispui de 19 sisteme de operare, de tip Windows sau Linux. Vrei sa utilizezi in continuare panoul de control? Desi este posibil, pentru acesta va fi necesara o licenta.
Vrei sa ai parte de performante superioare
Companiile de hosting profesioniste pun la dispozitie servere dedicate care beneficiaza de sisteme puternice de racire si sisteme avansate de retea. Astfel, se garanteaza un uptime de 99,99% si o imbunatatire semnificativa a performantelor. Stocarea este de tip HDD sau SSD, ceea ce permite timpi de raspuns mai rapizi.
Asa cum ai aflat deja, un alt avantaj este legat de nivelul de securitate. Pentru ca nu exista vecini pe un server dedicat, sansele de a lua un virus de la acestia vor fi eliminate. Poti configura hardware-ul prin modificarea setarilor firewall-ului, astfel incat sa fie ignorate si cererile din afara. Protectia anti-DDoS pentru servere dedicate si faptul ca dispui de un procesor puternic te vor ajuta sa opresti atacurile cibernetice in care se utilizeaza volume mari de trafic fals.
De unde sa achizitionezi un server dedicat?
O afacere online poate functiona la inceput de drum printr-un server partajat, dar cu timpul vor fi necesare resurse suplimentare. Daca detii un magazin online sau o aplicatie web, pe termen lung doar o solutie avansata de hosting le va permite acestora sa reziste. Te astepti la o crestere masiva a numarului de utilizatori? Consulta pachetele pentru servere dedicate de la THC si alege oferta potrivita nevoilor tale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email