Canalizarea pluvială, traseu necunoscut la Curtea de Argeş

Ploile din ultima perioadă au adus din nou în actualitate canalizarea pluvială de la Curtea de Argeş, sau mai bine zis lipsa ei. Bulevardul şi aproape toate celelalte străzi se umplu de apă ori de câte ori plouă mai tare, iar argeşenii iau asta ca pe o fatalitate – dacă plouă, nu mai putem traversa strada, aşa a fost mereu la Curtea de Argeş.

Nimeni, niciun reprezentant al administraţiei locale nu ştie pe unde e şi pe unde nu e canalizare pluvială. Ioan Ghiţă, şeful Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC), Serviciu care până în urmă cu vreo câţiva ani se ocupa de canalizarea pluvială, nu ştie să existe vreo hartă sau altceva din care să se  vadă pe unde trece pluviala. După ce nu s-a mai ocupat SPGC de canalizare, pentru că s-a schimbat legea, aceasta a devenit, potrivit lui Ioan Ghiţă, responsabilitatea societăţii de salubritate, care trebuie să desfunde canalizarea pluvială. Acum, după alte modificări ale reglementărilor legale, canalizarea pluvială, la fel ca cea menajeră, este responsabilitatea SC Aquaterm, cea care are în grijă, nu şi în administrare, canalizarea menajeră. Nici directorul acestei societăţi, Gabriel Nastea, nu ştie pe unde este canalizare pluvială, pentru că în arhiva Aquaterm nu există niciun fel de document din care să reiasă traseul canalizării pluviale.

Investiţii nu s-au mai făcut în ultimii doi, trei ani în reţelele de canalizare, menajeră sau pluvială, la Curtea de Argeş, astfel încât orice ploicică poate inunda străzile şi orice avarie poate avea efecte devastatoare pentru canalizarea menajeră, deci pentru cetăţeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email