Câmpulungul a aderat la la ADI Apă-Canal Constanţa. Urmează Curtea de Argeş.

Săptămâna trecută, la şedinţele consiliilor locale ale unităţilor administrariv teritoriale care fac parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Constanţa s-a aprobat aderarea municipiului Câmpulung la ADI Apă – Canal Constanţa. Următoarea localitate care va adera la această Asociaţie va fi cel mai probabil Curtea de Argeş, pentru că scandalul care a zguduit municipiul în ultima vreme trebuie să aibă un final sau o consecinţă.

Vă reamintim că fostul director al Aquaterm, Ion Bolovan, a ieşit la pensie după ce i-a încetat mandatul de administrator al societăţii, iar Gabriel Nastea a fost numit administrator provizoriu pe o perioadă de şase luni. Săptămâna trecută a avut loc o Adunare Generală a Acţionarilor la Aquaterm, iar consilierii locali, membri ai AGA, s-au certat ca la uşa cortului, după cum aţi aflat din ziarul nostru. Noul administrator a comandat un audit pentru ultimele trei luni ale conducerii lui Bolovan iar rezultatele au fost dezastruoase pentru societate, potrivit raportului auditorului Primăriei.

Consiliul Local va adera la ADI Constanţa, astfel încât gestiunea serviciului de apă canal să poată fi delegată direct operatorului regional RAJA Constanţa, cel mai puternic din ţară. Acesta are forţa financiară să facă investiţii în reţeaua de la Curtea de Argeş şi specialişti care pot scrie proiecte în vederea obţinerii de fonduri europene pentru asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email