„Campionii bucuriei sociale” la Curtea de Argeş, etapa a patra

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, cu bolnavi și bătrâni, potrivit Biroului de presă al Arhiepiscopiei. Luni, în Protopopiatul Curtea de Argeș s-a desfășurat etapa a patra a proiectului social-filantropic, de întrajutorare a celor săraci și aflaţi în nevoi: “Campionii bucuriei sociale”. Mai multe familii nevoiaşe au primit alimente, cărți de rugăciune și alte bunuri necesare traiului zilnic.
Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat “Campionii bucuriei” coordonat de Părintele Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim, consilier responsabil de sectoarele economic-financiar și construcții bisericești din Eparhia Argeșului. Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave.
În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email