„Campionii bucuriei”, proiect de ajutorare a celor nevoiaşi

Conform hotărârii Permanenței Eparhiale a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, ieri a fost pus în practică proiectul social-filantropic „Campionii Bucuriei”, infdormează Biroul de presă al Arhiepiscopiei.
Dacă acesta s-a axat până acum pe activități sportive și culturale, din acest an apare în completare dimensiunea socială, atenția fiind îndreptată către familiile defavorizate din cuprinsul Eparhiei.
Astfel, preoții parohi au obligația de a realiza anchete sociale pentru desemnarea familiilor ce vor beneficia de acest proiect, fiind urmărite cazurile cu venituri finaciare foarte mici și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită vor primi bătrânii bolnavi fără familie și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.
Toate aceste situații realizate în teritoriu vor fi centralizate la nivelul protoieriilor, urmând ca donațiile oferite de credincioșii Eparhiei să fie îndreptate către nevoile stricte cu care se confruntă aceste cazuri sociale.
Conform programului stabilit în ședința Permanenței Eparhiale, lunar în fiecare protoierie vor fi împărțite pachete cu alimente, medicamente și îmbrăcăminte către familiile alese din fiecare parohie.
Acțiunea poartă numele ,,Campionii Bucuriei”, referindu-se la credincioșii Eparhiei care vor aduce bucurie în casele celor sărmani.
Astfel, ieri dimineață, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, 20 de familii din parohia Zăvoi, protoieria Pitești au primit pachete cu alimente. Pe lângă acestea au fost dăruite celor sărmani calendare bisericești și cărți de rugăciuni.
Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, toate activitățile social-filantropice din cadrul proiectului,, Campionii Bucuriei”, precum și cele sportive și culturale, ce urmează a se organiza în acest an, vor fi coordonate de Părintele Arhid. Caliopie Cristian Ichim, consilier responsabil de sectoarele economic-fiananciar și construcții bisericești. În celelalte săptămâni proiectul va continua în protoieriile Curtea de Argeș, Câmpulung Muscel, Mioveni, Costești și Topoloveni, urmând ca programul acestor acțiuni cu caracter social să se repete în fiecare lună, până la sfârșitul acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email