Campanie de prevenire a criminalităţii în comunele argeşene

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a desfăşurat, în ultima lună, o serie de activităţi preventive în localităţile rurale. Astfel, reprezentanţi ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciul Rutier şi secţiilor de poliţie rurală au organizat întâlniri cu liderii comunităţilor – primari, administratori de societăţi comerciale, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române, directori de şcoli gimnaziale şi asistenţi sociali. În luna iulie, comunele în care s-au desfăşurat astfel de întâlniri au fost Albeştii de Argeş, Tigveni, Schitu Goleşti, Bascov, Poiana Lacului şi Rociu. Discuţiile au vizat
găsirea de soluţii pentru reducerea criminalităţii specifice fiecărei localităţi, poliţiştii făcând recomandări pentru reducerea riscurilor infracţionale. Au fost prezentate modurile de operare folosite de infractori în comiterea de înşelăciuni prin metodele „Accidentul” şi „Coletul”, insistându-se pe găsirea de soluţii preventive ce trebuie transmise către cetăţeni. „De asemenea, s-au punctat şi aspecte privind respectarea prevederilor Codului Rutier, pentru mai multă siguranţă pe drumurile publice în mediul rural, cu precădere privind înregistrarea utilajelor agricole şi utilizarea lor în perioada campaniei agricole.
Au fost înmânate materiale informative cu mesaje de prevenire a genurilor de infracţiuni aduse în discuţie, pentru a fi expuse în locuri vizibile”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email