Campania electorală la Curtea de Argeş a debutat în forţă

La sfârşitul săptămânii trecute, dacă cineva mai avea vreo îndoială că a început campania electorală la Curtea de Argeş, atunci i s-au risipit toate îndoielile. Vineri s-au sărbătorit multe lucruri, toate la un loc, Ziua Forţelor Terestre, Ziua Veteranilor de Război plus Izvorul Tămăduirii. La toate au participat o mulţime de reprezentanţi ai organizaţiilor locale şi judeţene ale principalelor partide politice.

Cea mai mare grupare de forţe a fost a PDL. Au venit la Curtea de Argeş senatorul Mircea Andrei, preşedintele Ştefan Lăzăroiu şi mulţi alţii, despre care aflaţi din paginile ziarului nostru. Cei de la USL au fost mai puţini şi cam stingheri, parcă nedeprinşi cu o colaborare totală.

La Mănăstire, grupul social democraţilor a avut o „lojă” într-un loc foarte bun, cu scaune comode, semn că ÎPS Calinic a bătut palma cu cel pe care îl acuza acum câteva luni că l-a sunat să-l ameninţe, şi mă refer aici la Mircea Andrei. E drept că parcă nici Înalt Prea Sfinţia Sa nu mai era cel de altădată, falnic şi deloc stresat. Lucrurile care s-au petrecut în ultima vreme par să-l apese chiar şi pe arhiepiscop. Plimbarea pe bulevard, „baia de mulţime” brevetată de şefii dlui. senator, nu a avut prea mare succes, mai ales că militarii şi cei din fanfară au impus un ritm alert de deplasare astfel încât costumele şi cravatele au cal fâlfâit în dorinţa de a ţine aproape. La Monumentul Veteranilor s-a întâmplat un lucru impardonabil, după părerea mea. Fostul preşedinte al Asociaţiei Veteranilor, Romică Dumitrescu, a plecat dintre noi de curând. El era inima acestor manifestări, el făcea totul în astfel de momente, el era unul dintre puţinii care ştiau exact suferinţele veteranilor, iar marii oameni politici prezenţi vineri acolo nici măcar nu i-au pomenit numele, nici vorbă să ţină un moment de reculegere în memoria sa, aşa cum era firesc.

Campania electorală a început la Curtea de Argş, în forţă. Am avut impresia acesta de multă vreme, dar acum sunt convinsă că cel puţin PDL s-a comportat exact aşa cum ar fi făcut dacă alegerile locale sau parlamentare ar fi avut loc duminică. Este o disciplină în acest partid care te înfioară, care parcă îţi aduce aminte de nişte lucruri pe care vrei să le uiţi. De partea cealaltă, totala lipsă de preocupare pentru imaginea oferită de noua Uniune Social Liberală, are cam acelaşi efect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email