Camion confiscat pentru transport ilegal de lemn. Șoferul s-a ales cu dosar penal.

Jandarmii argeșeni din cadrul Postului Montan Arefu au desfășurat mai multe acțiuni de prevenire și combatere a tăierilor și transporturilor ilegale de material lemnos, în urma cărora un bărbat s-a ales cu dosar penal și camionul confiscat, potrivit Biroului d epresă al instituției.

În timpul acțiunilor de verificare, jandarmii au observat pe raza comunei Sălătrucu un autocamion încarcat cu material lemnos. Dată fiind configurația traseului, atât autocamionul, cât și autospeciala de jandarmi au încetinit pâna la oprire, moment în care jandarmii au procedat la verificare legalității transportului.

La solicitarea jandarmilor, șoferul autocamionului, un bărbat de 38 de ani din Valea Iașului, nu a prezentat documentele legale care să însoțească transportul întrucât nu deținea niciun document. În această situație, la fața locului a fost solicitată prezența lucrătorilor de poliție și a reprezentanților Ocolului Silvic Șuici.

Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare a organelor de cercetare penală pentru transport fără documente de însoțire a materialului lemnos, iar autocamionul marca Volvo cât și cantitatea de aproximativ 11 metri cubi lemn rășinoase au fost ridicate în vederea confiscării.

Documentele întocmite în această cauză cât și bărbatul au fost predate polițiștilor din cadrul Secției 17 Tigveni pentru continuarea cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email