Camere video în maşinile de examen auto


Sunt şanse mari ca în curând proba practică pentru obţinerea permisului de conducere să se dea şi la Curtea de Argeş cu ajutorul camerelor de filmat montate în maşina cu care se susţine examenul. Această metodă a fost deja adoptată în Bucureşti, iar reprezentanţii Serviciului Permise Auto Argeş spun că este foarte posibil ca în curând, această măsură să fie aplicată şi în judeţul nostru. „Proiectul pilot pentru monitorizarea probei practice va dura trei luni şi, în cazul în care rezultatele vor fi satisfăcătoare, proiectul va fi extins la nivel naţional. Judeţul Argeş a fost un judeţ pilot unde s-a susţinut pentru prima dată şi proba teoretică pe calculator, aşa că aşteptăm să testăm şi acest nou proiect”, spune comisarul şef Emil Angheloiu, de la Serviciului Permise Auto Argeş.

Camerele de filmat înregistrează toate manevrele elevului

Sistemul de supraveghere este format dintr-o cameră de filmat montată în interiorul maşinii, între cele două scaune din faţă. Camera înregistrează video şi audio tot ce se întâmplă în maşină iar un sistem GPS va înregistra traseul pe care în urmează candidatul. În plus, există şi un dispozitiv special care poate să redea manevrele principale pe care le execută elevul. Astfel, totul va fi urmărit, de la indicaţiile şi comentariile examinatorului şi până la cum elevul apasă pedale de frână sau semnalizează.

„Ar fi o măsură care ar reduce numărul contestaţiilor”

Toate aceste informaţii, inclusiv data şi ora examinării, vor fi stocate apoi pe un card de memorie şi vor ajunge în baza de date a poliţiei. „Din punctul nostru de vedere, ar fi o măsură binevenită. În primul rând, s-ar reduce numărul contestaţiilor venite din partea candidaţilor care s-ar putea considera nedreptăţiţi de examinatori. Toată înregistrarea video, poate fi folosită drept probă, în cazul unor astfel de contestaţii”, explică comisarul şef Emil Angheloiu, de la Serviciului Permise Auto Argeş. Întreg sistemul de monitorizare video montat în maşinile de examinare costă aproximativ 350 de euro şi până în prezent a fost montat pe patru maşini al celor mai mari şcoli de şoferi din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email