Camere de supraveghere la spital


La Spitalul Municipal din Curtea de Argeş se lucrează în aceste zile la montarea unor camere de supraveghere, iar conducerea unităţii sanitare speră ca astfel să nu mai apară reclamaţii nefondate dar nici alte probleme legate de actul medical. „Am primit de la Consiliul Local 25.000 de lei pentru sistemul de supraveghere video, iar în câteva zile acesta va fi montat”, ne-a declarat dr. Ionela Dăneţ, directorul Spitalului.

Spitalul din Curtea de Argeş a fost implicat recent într-un imens scandal. Un copil de 8 ani a murit la câteva zile de la internare, iar părinţii au acuzat medicii de malpraxis. Deocamdată, ancheta e în curs la Colegiul Medicilor, dar conducerea spitalului încearcă să facă tot ce poate pentru evitarea unor astfel de situaţii.

Lucrări de modernizare se fac în tot spitalul, dar, pentru monitorizarea a activităţii se montează camere de supraveghere. „Vor fi camere şi la Urgenţe, dar şi orientate către parcare sau lateralul spitalului. Este un lucru bun pentru spital montarea acestor camere”, spune dr. Ionela Dăneţ, directorul unităţii medicale. Dr Dăneţ crede că, odată ce camerele vor fi montate şi vor fi funcţionale, instituţia ar putea scăpa de reclamaţiile false.

 

Camerele de supraveghere de la spital vor conferi o altă siguranţă cadrelor medicale, dar şi pacienţilor. Paznicul va vedea tot ce se întâmplă în interiorul dar şi în exteriorul spitalului, iar conducerea unităţii va putea verifica oricând orice reclamaţie cu ajutorul înregistrărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email