Camelia Potec şi Helmuth Duckadam i-au premiat pe „Campionii bucuriei”

La Curtea de Argeş s-a desfăşurat recent o nouă ediţie a Crosului „Campionii bucuriei”, eveniment organizat de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. La competiţie au participat peste 400 de copii din clasele V – VIII, de la unităţile de învăţământ din municipiul nostru şi din comunele arondate.
Traseul crosului a fost Stadionul Municipal – Bulevardul Basarabilor – Catedrala Arhiepiscopală. Concurenţii au fost împărţiţi în grupe, în funcţie de vârstă, iar startul l-a dat chiar Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. Toţi participanţii au primit din partea organizatorilor tricouri, iar primii trei clasaţi, la fiecare categorie de vârstă, au fost recompensaţi cu premii surpriză.

Copiii au fost premiaţi de mari campioni ai României

La festivitatea de premiere elevii au fost întâmpinaţi de doi mari campioni, respectiv înotătoarea Camelia Potec şi Helmuth Duckadam, cel care a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu formaţia Steaua Bucureşti în anul 1986. Aceştia i-au felicitat pe tinerii participanţi, cărora le-au transmis să îşi îndrepte atenţia către sport în continuare.

De asemenea, de la eveniment nu au lipsit nici oficialităţile locale care i-au felicitat pe organizatori pentru această iniţiativă. „Vreau în primul rând să îi felicit pe organizatori pentru că au avut această iniţiativă. Este nevoie de sport şi de mişcare, iar un astfel de eveniment trebuie promovat aşa cum se cuvine. Îmi doresc ca acest eveniment să devină unul de tradiţie la Curtea de Argeş”, a declarat Nicolae Diaconu, primarul municipiului. La rândul său, Înalt Prea Sfinţitul Calinic a ţinut să mulţumească tuturor celor care au contribuit la organizarea primei ediţii a Crosului „Campionii bucuriei”. „„Mulţumesc bunului Dumnezeu pentru că vremea a fost frumoasă şi crosul acesta a fost unul reuşit. Mulţumesc domnilor profesori, oaspeţilor noştri speciali, dar şi copiilor. Felicitări tuturor”, a declarat ÎPS Calinic.

 

La finalul festivităţii de premiere atât Camelia Potec cât şi Helmuth Duckadam au fost asaltaţi de copii care le-au cerut autografe şi care s-au fotografiat cu cei doi mari sportivi.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email