Cămătar prins în flagrant

Un argeşean a fost prins de poliţişti în flagrant joi când a primit o sumă de bani necuvenită de la un bărbat din Băiculeşti.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale – Biroul de Operațiuni Speciale Pitești, au prins în flagrant un bărbat de 49 de ani, din Cocu, imediat după ce acesta a perceput și primit o sumă de bani necuvenită de la un bărbat de 41 de ani, din Băiculești.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada iulie – august 2020, persoana vătămată ar fi împrumutat suma totală de 15.000 de euro, iar până în prezent ar fi plătit, prin constrângere, rate și dobânzi mai mari decât valoarea împrumutată, arată poliţiştii argeşeni.

În cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şi şantaj.

După depistarea în flagrant, în baza mandatelor de percheziție domiciliară emise la aceeași data de Judecătoria Pitești, polițiștii, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat două percheziții la locuințele persoanei bănuite, de pe raza municipiului Pitești și a comunei Cocu, ocazie cu care au fost găsite documente şi înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi o autoutilitară, luată de la persoana vătămată.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email