Calcule şi iar calcule pentru Dacia Mioveni

Victoria de sâmbătă a Daciei la Minerul Lupeni menţine gruparea din Mioveni pe primul loc al clasamentului. Înainte cu patru etape de final. Dacia are 59 de puncte, dar va mai juca numai trei meciuri, în timp ce UTA are 54 de puncte şi va mai are de jucat şase partide (!!). U Cluj cu 57 de puncte va mai juca încă cinci, iar FCM Tg. Mureş are 57 de trei meciuri de disputat şi încă unul îa care va primi trei puncte din oficiu. Aşadar, Dacia este practic la mâna altor echipe…

Situaţia în fruntea clasamentului la ora actuală se prezintă în felul următor:
1.      Dacia Mioveni              29      17-08-04      40-17      59p      (+17)
2.      U Cluj                           27      17-06-04      49-19      57p      (+15)
3.      FCM Tg. Mureş           28       16-09-03     43-18      57p      (+15)
4.      UTA                             26       15-09-02     43-16      54p      (+15)

La mâna altora…

Dacia Mioveni mai are de jucat doar trei meciuri, deoarece în ultima etapă ar fi trebuit să joace cu CFR Timişoara, echipă retrasă din campionat încă din retur. Cele trei partide sunt considerate mai uşoare: cu Gaz Metan CFR Craiova la Mioveni, apoi la Baia Mare în deplasare, şi acasă cu F.C. Bihor. Cel mai greu meci va fi la Baia Mare, o adevărată finală pentru jucătorii lui Marian Pană, dar un meci abordabil dacă se visează la promovare. În total, Dacia va acumula în caz că va câştiga cele trei partide, maximum 68 de puncte.

UTA este ca şi promovată!

UTA are acum 54 de puncte, dar mai are de disputat două restanţe şi încă patru meciuri. Restanţele sunt cu U Cluj pe pe teren propriu pe 19 mai, şi în deplasare la Arieşul Turda pe 2 iunie. Celelalte meciuri le are cu F.C. Argeş pe teren propriu, apoi la CS Otopeni, cu Minerul Lupeni acasă şi la Gaz Metan CFR Craiova. Arădenii pot acumula maximum 72 de puncte, şi pentru a nu depăşi Dacia în clasament, trebuie să piardă cinci puncte, adică un meci şi să facă un egal!
Patronul care trage sforile la Universitatea Cluj
Echipa patronată de fostul dinamovist Walter este foarte periculoasă, ştiut fiind faptul că „umblă cu fofârlica” şi câştigă meciurile cu „strategii” şi metode mai puţin ortodoxe… U Cluj mai are o restanţă, pe 19 mai la UTA, după care joacă pe teren propriu cu FCM Tg. Mureş, la F.C. Argeş, cu CS Otopeni pe teren propriu şi în deplasare la Minerul Lupeni. Cum clujenii au acum 57 de puncte, pot face maximum 72, dacă vor câştiga tot până la final! Însă, dacă vor pierde cinci puncte, adio promovare! Dacă vor pierde doar patru puncte, atunci vor avea 68, la fel ca Dacia, şi va întra în calcul golaverajul pe care îl au superior Daciei.

Singura lor şansă este să bată la U Cluj

FCM Tg. Mureş are practic 60 de puncte şi plus 18 în clasamentul adevărului, deoarece în ultima etapă va câştiga cu 3 – 0, la masa verde, meciul de la Drobeta Tr. Severin. FCM Tg. Mureş joacă etapa viitoare la Cluj cu Universitatea într-o partidă de totul sau nimic. Dacă pierde sau face egal, îşi ia adio de la promovare! În penultima etapă, mureşenii întâlnesc pe Arieşul Turda pe teren propriu, şi apoi vor merge la Mureşul Deva. U Cluj va putea acumula maximum 69 de puncte, dacă vor câştiga cele trei meciuri pe care le mai are. 

Foarte important!

Un lucru foarte important în toată această ecuaţie, este faptul că UTA, U Cluj şi FCM Tg. Mureş se vor „ciocni” între ele, şi atunci, în funcţie de rezultate, una sau chiar două echipe vor ieşi din calculele promovării, situaţie în care Dacia Mioveni nu se regăseşte! Gruparea din Mioveni merge pe mâna ei până la … 68 de puncte. De acolo este la mâna altora, datorită faptului că a pierdut pe teren propriu nu mai puţin de 13 puncte!!! Cu numai 3-4 din ele, Dacia era acum deja promovată în Liga lui Mitică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email