Câinii şi căpuşele bagă argeşenii în spital

În municipiul în care câinii comunitari reprezintă o problemă reală spitalul nu are vaccin antirabic, motiv pentru care pacienţii sunt trimişi la Piteşti.
În această perioadă, la Spitalul Municipal Curtea de Argeş ajung foarte mulţi argeşeni muşcaţi de câini. Fie că este vorba de persoane din municipiul nostru sau din comunele arondate, aproape în fiecare zi se prezintă oameni cu plăgi muşcate de câini. „Am avut în ultima lună undeva la 15 – 20 de cazuri cu oameni muşcaţi de câini, cărora le-am acordat îngrijirile medicale necesare”, a declarat dr. Viorel State, director medical Spitalul Municipal Curtea de Argeş. Din păcate pentru victimele maidanezilor, problema devine şi mai mare în momentul în care ajung la spital, deoarece aceştia sunt trimişi la Piteşti pentru tratament. În ceea ce priveşte vaccinurile antirabice, acestea se pot administra în doar în spitalele cu secţii de boli infecţioase. „Noi nu avem vaccinul antirabic. Pacienţii sunt îndrumaţi să meargă la Piteşti, acolo unde li se poate administra vaccinul antirabic. Acesta se poate face doar în secţiile de boli infecţioase. De asemenea, acolo pacienţii pot rămâne sub observaţie dacă este cazul”, a declarat dr. Viorel State.
Atenţie la căpuşe!
O dată cu încălzirea vremii mai muţi oameni din municipiul nostru au fost muşcaţi de căpuşe şi au ajuns la cameră de gardă a Spitalului Municipal Curtea de Argeş. Acest parazit purtător de boli este extrem de periculos, iar oamenii care sunt muşcaţi de acesta se prezintă imediat la spital pentru a acordarea primului ajutor. „Ne-am confruntat şi noi cu câteva cazuri de acest fel. Toţi care s-au prezentat la Urgenţe au primit îngrijirile medicale necesare şi tratamentul medical corespunzător. Însă, oamenii trebuie să ştie că nu toate căpuşele sunt periculoase, ci doar anumite specii”, a declarat dr. Viorel State.
Potrivit specialiştilor, persoanele care au fost muşcate de căpuşe nu trebuie să încerce să şi le scoate singure, ci trebuie să apeleze la medic. Acestea sunt extrem de periculoase pentru că prin muşcătură pot provoca boli grave celor pe care îi muşcă. Cei care merg la iarbă verde, prin grădini şi livezi trebuie să fie extrem de atenţi pentru că pot fi muşcaţi de căpuşe. Este recomandat ca după întoarcerea acasă toate hainele să fie spălate, iar în cazul în care observă vreo înţepătură de căpuşă să se ceară ajutorul unui cadru medical.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email