Câinii fără stăpân se plimbă nestingheriţi pe Bulevard

Câinii maidanezi din municipiul Curtea de Argeş au devenit un real pericol la adresa cetăţenilor. De câteva zile o haită înfiorătoare de câini maidanezi se plimbă pe bulevardul Basarabilor, provocând panică în rândul argeşenilor. Ieri, în apropierea sediului ziarului nostru, oamenii erau nevoiţi să traverse strada, pentru a nu fi muşcaţi de câinii maidanezi care puseseră stăpânire pe unul din trotuare. „Normal că îmi este frică. Uitaţi-vă că sunt peste 10 câini. Imediat te sfâşie. Dacă pe bulevard ne confruntăm cu astfel de situaţii, ce să mai zicem de cartiere, pe unde nici nu ai curaj să treci. Cred că este o problemă gravă. Văd că nu se mai face nimic în oraşul acesta. Nimeni nu mai este interesat de soarta noastră. Nu mai este mult şi o să ne omoare câinii pe stradă”, spune revoltat Viorel Dumitru, din municipiu.
„Am ajuns să traversăm strada de frica acestor câini”
Argeşenii sunt nemulţumiţi de faptul că numărul câinilor fără stăpân este în continuă creştere, dar şi de lipsa de implicare a autorităţilor locale. „Este dezastru ceea ce se întâmplă în acest amărât din municipiu. Am ajuns să traversăm strada de frica acestor câini. Pot ataca vreun copil sau un bătrân care sunt total lipsiţi de apărare în faţa acestor fiare. Curtea de Argeş se transformă într-o comună. Nici la ţară nu te întâlneşti cu aşa ceva. Ar trebui duşi câinii aceştia în curtea primăriei să vedem dacă atunci se vor lua măsuri”, spune Laurenţiu Iordache.
Haitele de maidanezi care au împânzit municipiul Curtea de Argeş sunt o reală ameninţare pentru argeşeni. Din cauza lipsei de hrană câinii au devenit foarte periculoşi şi sunt gata să atace oamenii în orice moment. Dacă înainte, cei mai mulţi câini erau în apropierea locurilor în care se depozitează gunoiul, acum argeşenii pot întâlni patrupedele chiar şi prin cele mai circulate zone ale municipiului. Pentru că animalele nu sunt sterilizate, numărul lor este din ce în ce mai mare. Dacă nu sunt bani pentru întreţinerea celor peste 2.000 de patrupede care umblă prin oraş, o soluţie ar putea să fie sterilizarea acestora şi în acest mod, numărul câinilor nu ar mai fi în continuă creştere. Medicii veterinari spun că sterilizarea nu costă foarte mult şi la momentul actual, reprezintă cea mai ieftină şi sigură metodă. Asta dacă cineva e interesat de acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email