Câini vagabonzi şi străzi distruse în zona Terasei 1 Mai

Cartierul Posada este unul dintre cele mai mari din municipiul Curtea de Argeş. Ca în toate celelalte, şi aici sunt multe probleme încă nerezolvate care dau bătăi de cap argeşenilor. Şi aici câinii vagabonzi au pus stăpânire pe cartier, pe care îl „păzesc” pe la fiecare colţ de bloc. Pentru a ajunge la locul în care sunt pubelele de gunoi îţi trebuie mult curaj. Haitele de câini fac legea în aceste locuri. „Suntem disperaţi. Cred că sunt peste 100 de câini aici în zonă şi se înmulţesc. Uitaţi-vă la ăia mici. Peste câteva luni vor fi o haită. Nu mai avem curaj să ducem gunoiul, că ne fac praf maidanezii. Eu îmi trimit soţul pentru că îmi este frică”, spune Maria Constantin, care locuieşte în zona terasei 1 Mai. Locatarii se tem pentru siguranţa lor, dar mai ales pentru cea a copiilor, care pot fi sfâşiaţi în orice clipă. „Dacă eu mai pot să mă feresc, mă gândesc ce fac copiii, care practic sunt lipsiţi de apărare în faţa câinilor. De multe ori s-au repezit la ei şi de abia au scăpat. Nu numai copiii ci şi oamenii în vârstă sunt în pericol. Nu înţeleg de ce autorităţile locale nu se implică în rezolvarea acestei probleme, care este una deosebită”, spune Marius Baciu, un alt argeşean care locuieşte aici.
„Câteodată nici nu ai unde să arunci gunoiul”
Oamenii care locuiesc în zona Terasei 1 Mai ne-au spus că de multe ori pubelele sunt neîncăpătoare pentru cantitatea de gunoi care se adună zilnic. Astfel, prin zonă, în apropierea spaţiilor în care sunt aşezate pubelele, sunt aruncate resturi de materiale de construcţii, sau grămezi de moloz, deşi legea interzice acest lucru. „Câteodată nici nu ai unde să arunci gunoiul, pentru că pubele sunt pline cu resturi de materiale de construcţii. Uitaţi-vă acum cum sunt aruncaţi sacii aceia cu tot felul de mizerii. Trebui sancţionaţi cei care procedează în acest fel, dar se pare că nu interesează pe nimeni acest lucru…”, spune un alt argeşean care locuieşte în zonă.
De asemenea, locatarii cartierului se plâng că străzile au fost sparte de angajaţii unor societăţi care au efectuat diferite lucrări, dar nu au fost reparate. „Străzile sunt foarte proaste. Peste tot au fost sparte de cei care au înlocuit ţevi sau au făcut alte lucrări, dar apoi au fost lăsate aşa. Nu mi se pare normal. Acolo lângă piaţă este dezastru. Au pus nişte pietriş şi pământ în gropi şi gata. Nu aşa se rezolvă o problemă. Plătim o grămadă de taxe şi nu se face nimic bun în oraş”, spune Ionuţ Radu, un tânăr argeşean.
Argeşenii care locuiesc în cartier spun că ar trebui extinse şi numărul locurilor de parcare, iar cele existente ar trebui reabilitate. Multe autoturisme sunt parcate în jurul blocurilor, chiar pe spaţiul verde, şi se formează bălţi şi un noroi de nedescris. „Nu sunt suficiente locuri de parcare în cartier. Fiecare lasă maşina pe unde poate şi de multe ori ne-am certat pentru că nu aveam unde să parcăm. Oamenii parchează pe unde pot şi în jurul blocurilor, pe iarbă. Uitaţi-vă ce bălţi sunt aici şi ce noroi, din cauza autoturismelor parcate. Măcar să asfalteze aceste zone, ca să nu mai stăm în mocirlă”, spune un alt tânăr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email