Cadrele didactice aşteaptă mult şi bine al 13-lea salariu

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar din Curtea de Argeş (SIP) are deschise în instanţă 144 de procese privind drepturile salariale ale cadrelor didactice, care nu au fost respectate până în acest moment. „Pregătirea acestor procese a presupus o muncă imensă pentru fiecare şcoală în parte, care a trebuit să pregătească documentele necesare pentru susţinerea cauzei în instanţă. Până în acest moment am câştigat 6 procese la Tribunal şi încă două la Curtea de Apel, ceea ce pentru noi reprezintă o mare victorie”, a spus Luminiţa Negrilă, liderul SIP din Curtea de Argeş. Cadrele didactice sunt nemulţumite că trebuie să apeleze la justiţie pentru rezolvarea acestor probleme de ordin salarial. „Ne exprimăm indignarea pentru că apelăm la justiţie pentru rezolvarea unor lucruri care ar putea face subiectul negocierilor sau modificărilor actelor normative prost gândite şi întocmite. Şi asta în contextul în care clasa politică, de fiecare dată când are nevoie de voturi, declară învăţământul prioritate naţională, iar imediat după alegeri nu se mai găsesc bani pentru salarii, pentru sporuri, motivându-se că aceste creşteri provoacă insuficienţe în marea dezvoltare economică”, a explicat Luminiţa Negrilă.

Speranţe, după buget

Profesorii din cadrul învăţământului preuniversitar şi personalul nedidactic din învăţământ aşteaptă în continuare acordarea celui de-al 13-lea salariu.
„Aşteptăm să primim al 13-lea salariu. Sperăm că acum, după anunţarea bugetului, să nu primim explicaţii în loc de-al 13-lea salariu. Să fie oare un ghinion? Iar referitor la legea 221 care prevedea o mărire de salariu cu 50% ce să mai vorbim? A devenit o metaforă. Nici acum nu avem certitudinea că bugetul alocat învăţământului reprezintă 6% din PIB şi că ar conţine bani suficienţi pentru mărirea de 34,6% care rămăsese stabilită”, a mai spus liderul SIP Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email